Важно е да се каже, че високата температура не трябва

...
Важно е да се каже, че високата температура не трябва
Коментари Харесай

Важно за новия грип: Не давайте антибиотик в първите 48 часа

 Важно е да се каже, че високата температура не би трябвало да бъде причина за антибиотик, а даването му през първите 48 часа на грипа ще бъде нездравословно. За това предизвести пред bTV пулмологът доктор София Ангелова.

Антибиотикът подтиска имунитета, убива бактериите, само че има странични резултати, които могат да бъдат по-страшни за пациентите и техните организми. " Антибиотик се назначава от лекаря и хората би трябвало постоянно да търсят помощта на лекарите ", подчертава доктор Ангелова.

Най-честите затруднения от вирусите са бронхити и пневмонии. Ако организмът на човек е мощен той преодолява вирусния грип, само че в случай че е по-слаб и в случай че в първите дни на грипа се появят спомагателни недоволства, би трябвало да се потърси лекарска помощ, посочи медикът.

Според доктор Ангелова всичко зависи от имунната мощ на нашия организъм. За вирусите медикаменти няма и за това се борим да си повишим имунизационната система.

Тя изясни, че вирусът съставлява нещо като кълбо с доста шипчета, а белтъци дефинират типа на вируса. Когато те се трансформират, се трансформират и съответните вируси. Едните шипчета оказват помощ да се задържи вирусът, а другите оказват помощ да влезе по-бързо в клетката.

Пулмологът обясни, че клиничната картина е с острото начало и високата температура, тресчица и главоболие са признаците, които постановат човек да остане у дома.

" Дори не отивайте в лекарските кабинети, тъй като се трансформират в развъдник на вирусите. Информирайте вашия персонален доктор и той може да ви назначи антивирусен медикамент. Той защищава вирусът да не влезе в клетката ", посъветва хората доктор Ангелова.

Тя акцентира, че не би трябвало да се не помни хармонията на човек със себе си и с околния свят, както и това, което ги прави щастливи. Злобата, завистта и гневът убиват имунните кафези, предизвести пулмологът.

Д-р Ангелова прикани възрастните хората в интервала на грипа да останат у дома. Когато се разгласи грипна почивка, учениците не би трябвало да вървят в моловете, тъй като те също като лекарските кабинети се трансформират в развъдник на вирусите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР