Важно е да се гарантира равнопоставена предизбирн кампания, заяви президентът

...
Важно е да се гарантира равнопоставена предизбирн кампания, заяви президентът
Коментари Харесай

ВИДЕО Христо Иванов при президента: Искаме излъчване на живо на броенето на бюлетините

" Важно е да се подсигурява равнопоставена предизбирн акция ", съобщи президентът Румен Радев по време на срещата му с партия " Демократична България ". Радев добави, че би трябвало да се откри салдото сред здравето на хората и гарантирането на почтени избори. 

От своя страна, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов благодари за срещата. Той измъкна, че партията се отнася обичайно деликатно към всеки подробност в областта на гласуването. Иванов съобщи на президента и законопроекта на информацията за гласоподаване по пощата. Той изрази мощна паника упржняването на машинен избор да не докара до злоупотреби.



" Настояваме контролните разписки или изрезки, да отпадне. Важно е и подписите за явяване на изборите да могат да се вършат електронно ", съобщи още Иванов. Той аргументира това с рецесията от ковид. 

От " Демократична България " упорстват още за онлайн лъчение на броенето на бюлетините.

Вярваме, че гласуването по пощата е най-адекватната мярка. След като българската страна не може да влезе в 21 век, най-малко да използваме процедура от 19-и век. Това съобщи ръководителят на " Демократична България " Христо Иванов по време на диалога на политическата група с президента Румен Радев. В взаимозависимост от това дали ще успеем да проведем едни добре проведени избори, от това съобщи обновлението на страната, от което имаме потребност, счита Иванов. 

Ние сме задоволени, че президентството се трансформира в платформата, в която тези диалози ще се случат, уточни още той. 

Демократична България се отнася обичайно към всички софтуерни елементи на осъществяване на изборния развой. Имаме начинания за модернизиране на изборния развой, съобщи Иванов.  

Въвеждането на електронно събиране на подписите е доста значимо на фона на сегашната обстановка. Много е значимо онлайн предаване на броенето на бюлетините, счита лиидерът на " Демократична България ".

Да се усили безплатното телевизионно време в Българска национална телевизия и БНР, прикани още Христо Иванов. 

Необходим е здравен протокол за всички участници в изборния развой, смята още ръководителят на " Демократична България ". 

" Трябва всички членове на СИК да са с обезпечени защитни средства. Да има подобен пакет, който се обезпечава, с цел да бъдат сигурни българските жители ", добави президентът Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР