Важно е да преосмислим философията в образователната ни система, да

...
Важно е да преосмислим философията в образователната ни система, да
Коментари Харесай

Радев: Да преосмислим философията в образователната ни система

Важно е да преосмислим философията в просветителната ни система, да преосмислим методите, по които предаваме нашите полезности на младите ни хора, сподели президентът Румен Радев, който отличи младежи, постигнали за първи път у нас златно равнище в интернационалната младежка стратегия " Награда на херцога на Единбург - България ".

Церемонията се състоя в Музея за история на София.

Отличените са седмина - Румяна Ашкова, Елена Дракчиева, Тино Пенчев, Виктория Еленкова, Десислава Манолова, Герасим Станчев и Жасмина Пържанова. Поставянето на верни цели е най-важното и ключът към триумфа, сподели Румяна Ашкова от Смолян, която научила че би трябвало да са подготвени на всичко за постигането им. Най-важното за нея е било, че научила доста за себе си, трансформирала се и пораснала.

Наградата на херцога на Единбург към този момент над 60 години е водеща интернационална младежка стратегия за личностно развиване и достижения. Млади хора - възпитаници и студенти на възраст от 14 до 24 години, вземат участие в програмата на три равнища - бронз, сребро и злато. Държавният глава Румен Радев е патрон на интернационалната младежка стратегия " Награда на херцога на Единбург - България ".

В изявлението си президентът сложи въпросите до каква степен съумяваме да приобщим младите към тези полезности, до каква степен съумяваме да ги приобщим към процеса на знание и до каква степен сътворяваме среда, в която този развой на знание, на самоизграждане, е задоволително занимателен и прочувствено прелъстителен за тях. Радев благодари на учителите и менторите по програмата.

Президентът уточни, че програмата подтиква младежите да си слагат високи цели и високи упоритости, които сами формулират. Тази стратегия кара тези младежи да бъдат доста по-отговорни за личното си бъдеще, сами до управляват това бъдеще и по този метод да способстват за напредъка на цялото ни общество, означи президентът.

По думите му програмата им демонстрира какъв е пътят към свободата - да можеш самичък да избираш и самичък да поставяш моралните стандарти, към които да се стремиш. Тя способства и младежите да се развиват като водачи и пълноценни жители на обществото. Затова и тази стратегия намира такова необятно разпространяване по света. В днешно време на нашата планета има близо два милиарда младежи. И всички те са изправени пред провокации, непознати на поколенията преди тях, уточни също президентът Румен Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР