Важно е да обсъдим възможностите за сътрудничество между България и

...
Важно е да обсъдим възможностите за сътрудничество между България и
Коментари Харесай

Проданов: България и Албания могат да развиват съвместни културни маршрути след края на пандемията

" Важно е да обсъдим опциите за съдействие сред България и Албания в региона на туризма, защото без значение от всички събития, които се случват, ние би трябвало да дадем подтик на туризма сред нашите две страни. България и Албания сме близки географски, само че и по характер на двата народа ". Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов  Христо Проданов Христо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и шеф на заведения за по време на срещата си с Доника Ходжа, дипломат на Албания, оповестиха от министерството.

Министър Проданов изрази очаквания, че скоро пандемията от COVID-19 ще завърши и двете страни ще имат опция да започват развиването на взаимни културни направления, благодарение на които да се притеглят посетители от далечни дестинации. " Можем да предложим взаимни пакети, тъй че да станем по-атрактивни ", посочи още той. По думите му би било добра концепция да се намерения и за удължаването на линията София-Скопие, която бе възобновена преди няколко дни, и до Тирана, за улеснение и увеличение на туристообмена.

Доника Ходжа разясни, че на база подписания през 2020 година в София Меморандум за съдействие в региона на туризма сред Министерство на туризма и Министерство на туризма и околната среда на Албания, е значимо да има съответни планове и хрумвания, по които да се работи. " Данните за туристопотока сред страните ни отпреди пандемията демонстрират, че има интерес и би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да го възстановим ", подчертава тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР