Важно е да не могат служебни правителства да вземат дългосрочни

...
Важно е да не могат служебни правителства да вземат дългосрочни
Коментари Харесай

Проф. Михайлова: Служебни правителства да не могат да вземат решения за съдбата на България

Важно е да не могат служебни държавни управления да вземат дълготрайни стратегически решения за ориста на България. Както се случи със промените на службите. Могат да бъдат търсени сходни ограничавания. В този тип конституционните оферти не могат да работят. Има няколко хипотези, измислени една след друга, единствено в случай че не работи предната.

Това сподели за " Твоят ден " по Нова нюз проф. Екатерина Михайлова, някогашен депутат, конституционалист и академични учител.

" Един главен закон не би трябвало да се прави ей по този начин, на парче, на крайник, в придвижване, без съществено обсъждане.

За промени в Конституцията са нужни аргументираност - сериозна преценка дали въобще е нужна смяна и оценка на влияние - какво ще се случи откакто нещо бъде направено, а освен да заявим, че желаеме да стане. Трябва да има наложителни публични съвещания. Съдийската гилдия би трябвало да бъде изменена по този начин, че съдиите да вземат кадровите решения. не трябва да се позволява политизиране. Трябва да се намерения

по какъв начин да се лимитират пълномощията на основния прокурор, тъй че да не допуснем да стане просто началник, а другите прокурори да се трансфорат в локални феодали ", съобщи тя.

По думите ѝ предложенията за авансово утвърдени вероятни служебни министър председатели не среща поддръжка. " Председателят на Народно събрание е ярка политическа фигура, надалеч от облика на длъжностен министър председател, а ръководителят на Конституционен съд не може да извърши тази служба поради възбрана от Конституцията. Същото важи и за шефа на Българска народна банка. Не може да бъде на политически постове ", изясни тя.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР