Важно е да направим карта, с която да идентифицираме около

Важно е да направим карта, с която да идентифицираме около ...

Сачева: Около 160 000 младежи нито учат, нито работят, търсим възможности за тях

„Важно е да направим карта, с която да идентифицираме около 160 000 младежи, които нито учат, нито работят. За целта ще използваме положителния опит от Механизма за обхват на децата и учениците в образователната система. Ще предложим и възможности за валидиране на съществуващи умения, така че хората в общностите да се реализират пълноценно на пазара на труда.“
Това посочи министърът на труда и социалната политика по време на събитие на посолството на Швейцария, свързано с насърчаване на заетостта сред ромското население.

8 безработни се борят за едно работно място 8 безработни се борят за едно работно място
8 безработни се борят за едно работно място в България. Това показват изчисленията на Института за пазарна икономика за съотношението м...
По думите ѝ сериозен акцент в Плана за възстановяване и устойчивост и в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ се дава на младежката безработица.
В Националния план за действие по заетостта ще бъдат предвидени 1,6 млн. лв. за програми за насърчаване на заетостта. „С повишаването на минималната работна заплата ще бъде повишено и възнаграждението на ромските медиатори, които имат ключова роля в идентифицирането на хората и обхващането им на пазара на труда“, допълни Сачева, цитирана от пресцентъра си.

Източник: actualno.com