Важно е да направим карта, с която да идентифицираме около

...
Важно е да направим карта, с която да идентифицираме около
Коментари Харесай

Сачева: Около 160 000 младежи нито учат, нито работят, търсим възможности за тях

„ Важно е да създадем карта, с която да идентифицираме към 160 000 младежи, които нито учат, нито работят. За задачата ще използваме позитивния опит от Механизма за обсег на децата и учениците в просветителната система. Ще предложим и благоприятни условия за валидиране на съществуващи умения, тъй че хората в общностите да се осъществят пълноценно на пазара на труда. “
Това уточни министърът на труда и обществената политика по време на събитие на посолството на Швейцария, обвързвано с поощряване на заетостта измежду ромското население.
 8 безработни се борят за едно работно място 8 безработни се борят за едно работно място
8 безработни се борят за едно работно място в България. Това демонстрират изчисленията на Института за пазарна стопанска система за съотношението м...
По думите ѝ сериозен акцент в Плана за възобновяване и резистентност и в Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ се дава на младежката безработица.
В Националния проект за деяние по заетостта ще бъдат планувани 1,6 млн. лева за стратегии за поощряване на заетостта. „ С повишението на минималната работна заплата ще бъде нараснало и възнаграждението на ромските посредници, които имат основна роля в идентифицирането на хората и обгръщането им на пазара на труда “, добави Сачева, представена от пресцентъра си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР