Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета, ние

...
Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета, ние
Коментари Харесай

Месец преди атентата срещу Гешев: Има и по-радикални методи

" Важно е да намерим хора да пищят против Каскета, ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще оказва помощ. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, с цел да го приключим. Има и по-радикални разновидности, само че за в този момент по този начин действаме. ”
Прочетете още
Това е част от бележката, открита в дома на Дилиян Георгиев по време на обиските на прокуратурата през март. По същото време бе оповестено,че прокуратурата е разрушила проведена незаконна група, която е имала за цел да в профил висши полицейски шефове и магистрати. Обвинями в следствието са Красимир Каменов - Къро и Тони Иванов - Парфюма. Прокуратурата разгласява и огромна част от записи на диалози, качени във флашпамети. Според записите лица, свързани с банкера Цветан Василев, приготвят дискредитирането на Иван Гешев. 

Целият текст на бележката, откритав дома на очевидеца е следния:

„ Здрасти, Имаме безкрайно финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Той поема лобистите от Щатите. Къро също е отсреща и Овидиу от Швейцария. Казаха, че са ти изпратили и материал. Материал за продажба от Цюрих. Важно е да намерим хора да пищят против Каскета, ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще оказва помощ. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, с цел да го приключим. Има и по-радикални разновидности, само че за в този момент по този начин действаме. ”

Възможно ли е един от тези радикални разновидности да е физическото премахване на гравния прокурор?

По-рано през днешния ден, към 11,40 ч., гърмеж избухна пред кортежа на основния прокурор Иван Гешев сред самоковските села Железница и Ковачевци. Според следствието пламъците от него са били с височина 4-5 метра. Образувал се е кратер с дълбочина 30-40 сантиметра и диаметър 3 метра на пътя.

Всичко е окей, добре, че смених колите в последния миг. Иначе...добре, че не убиха някой човек! За децата се тормозя, доста се изплашиха. Това съобщи за  главният прокурор Иван Гешев, който по-рано стана цел на атентат. 

Взривът е бил отблъскващ, уточни той и акцентира, че в случай че не е бил сменил колите, е щял да загине.

Бронирано ауди избавило Гешев при експлоадирането на ориентираната осколочна бомба. Тя е била взривена дистанционно под автомобила, в който е пътувал Иван Гешев.  Става въпрос за атентат, а не за случай, разясняват от спецслужбите.

 Според шефът на следствието Борислав Сарафов става въпрос за тротилов еквивалент - не по-малко от 3 кг и голям брой осколки. Металните осколки са с величина колкото човешки нокът.

Провеждат се оглед, следствени дейности, с кучета се търсят следи, открити са избрани маркери в местността. Професионално квалифицирано и добре изпълнено, сподели още Сарафов и добави, че единствено случайност е избавила основния прокурор, фамилията му и чиновници.

Към момента Наказателното произвеждане е за терористичен акт, изясни шефът на следствието. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР