Важно е да мотивираме строителя на Междусистемната газова връзка Гърция-България

...
Важно е да мотивираме строителя на Междусистемната газова връзка Гърция-България
Коментари Харесай

Иван Шишков: Важно е да мотивираме строителя на интерконектора с Гърция да завърши дейностите

Важно е да мотивираме строителя на Междусистемната газова връзка Гърция-България да приключи дейностите. Не би трябвало да бъде демотивиран с мнения дали обектът е кадърен за въвеждане в употреба или не. Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков пред медии след среща при президента Румен Радев за изясняване на действителното положение и нужните дейности за дотъкмяване на обекта.

В отговор на въпрос дали началото на месец септември е действителен период за довеждане докрай на интерконектора, министърът сподели, че в случай че се работи с интензивни темпове, този период е изпълним. Арх. Шишков осведоми, че има уверението на изпълнителя, че ще завършат всички действия по обекта, който би трябвало да влезе в употреба. В момента се събира документите по отношение на стадиите, с цел да може обектът да бъде въведен в употреба. ДНСК и надзорът работят интензивно.

Независимо от неналичието на график, работата по градежа се следи всекидневно. РДНСК управлява на място напредъка по проблематичните точки.

Поех ангажимент към вложителя при всеки проблем, обвързван с процедура или документи, да бъда уведомяван, с цел да мога да съгласувам процеса, без значение дали е обвързван с Министерство на регионалното развитие или други институции, съобщи министърът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР