Важно е да имате поне най-основни познания за начина, по

...
Важно е да имате поне най-основни познания за начина, по
Коментари Харесай

5 интересни факта за коремчето на вашата котка

Важно е да имате най-малко най-основни знания за метода, по който работят стомахът и храносмилателната система на вашата котка. По този метод ще можете да отгледате едно в действителност крепко животинче. Така да вземем за пример евентуално знаете, че прясното мляко може да докара до диария.

До каква степен обаче познавате външната част на коремчето на котката? Предлагаме ви пет обстоятелството в това отношение, които ще ви дадат по-голяма изясненост за държанието на тези животинчета.

1. Когато котката лежи по тил, не значи наложително, че желае да я погалите по корема

Сигурно ви се е случвало да видите по какъв начин котката ви се излежава блажено по тил. Решавате да я почешкате по корема. Тя обаче ви отвръща със зъби и нокти. Не забравяйте, че животинките постоянно застават в тази поза, с цел да си починат или с цел да се охладят. Именно там се намират някои основни органи. Това прави котката много уязвима, когато е в сходна позиция. Дори тези домашни любимци, които са в действителност смели и ви имат доверие, се усещат нервни, когато ги докосвате по корема. Те могат да ви нападат чисто инстинктивно.

Понякога, когато две котки се бият, едната може да застане в тази позиция. Тя й дава добра отбрана, защото по този метод може да употребява елементарно както лапите, по този начин и зъбите си.

2. Някои котки имат къдрава четина по корема

Причините за това може да са разнообразни. Някои породи (корниш рекс например) са известни с къдравата си четина. Нищо чудно някой родственик на вашия домакински любим да е имал точно сходен кожух.

Котката ви е със приблизително или в действителност дълги косми? Ако у вас е влажно, от време на време те просто се накъдрят от единствено себе си. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР