Важно е да имаме стратегически диалог със страна, съседна на

...
Важно е да имаме стратегически диалог със страна, съседна на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Важен е стратегическият диалог с Турция

Важно е да имаме стратегически разговор със страна, прилежаща на Европейски Съюз - каквато е Турция.
Това разяснява еврокомисарят по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел на среща в Министерството на превоза с представители на Националното съдружие на общините в България.
Там бе бе показана самодейността WiFi4EU.

Коментарът е във връзка срещата на високо равнище, планувана за 26-ти март във Варна сред представителите на Европейски Съюз и Турция.
Тогава у нас се чака да дойдат ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер, министър председателят Бойко Борисов и президентът на Турция Реджеп Ердоган.

Целта на срещата е разговорът сред Европейски Съюз и Турция да продължи. " Разбира се, че е значимо да имаме стратегически разговор с страна, която е прилежаща за Европейски Съюз ", уточни Габриел.

По думите й той има изключително значение в подтекста на общите провокации, пред които сме изправени - миграция, сигурност. Като " стъпка напред " оцени напъните на българското държавно управление - да има непрекъснат разговор, градивен, в който има да има доверие сред сътрудниците по засяганите чувствителни и комплицирани тематики. По думите й срещата е " един положителен сигнал, който сега прави министър председателят Борисов ".

Габриел разяснява като позитивен сигнал методът, по който българското председателство изнася тематиките като дневен ред. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР