Важно е да имаме къде да съхраним повече газ, затова

...
Важно е да имаме къде да съхраним повече газ, затова
Коментари Харесай

Борисов: Важно е да имаме къде да съхраним повече газ ВИДЕО

Важно е да имаме къде да съхраним повече газ, по тази причина работим за разширението на хранилището в „ Чирен “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на посещаване в газовото вместилище „ Чирен “.

„ Като продължение на всичките ни газови връзки, тази година полска компания направи изцяло изследване, с цел да се види какъв брой са здрави скалите и дали не е рисково. Всичко това е приключено и може да се разшири до 1 милиарда и 100 е потвърдено, че е безвредно да се разшири “, съобщи той.

„ Неслучайно влязохме в капиталовия фонд на самодейността „ Три морета “, който дава 40 млн. Ще го използваме него. Това е най-важното – да имаме къде да съхраним повече газ. Трябва да има в хранилищата, с цел да може фирмите да си напазаруват след това газ.

Това е извънредно добър план за диверсификацията. Инвестицията е към 1 милиарда и тя ще се изплати. Задачата на „ Булгартрансгаз “ е да обезпечи финансирането и оптимално бързо да завърши с подготвителните работи за разширението на хранилището до февруари – март 2021 година

На 200 км като повърхност на 2 км подземен се нагнетява газ и там се съхранява “, сподели още Борисов.

По време на визитата на премиера стана ясно, че 550 млн. куб м е количеството газ, който може да се съхранява там.

Проектът за уголемение на газовото вместилище цели да се усили съхранението двойно. Всички ще желаят да дадат пари за този план, тъй като е геополитически и ще се изплати, добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР