Важно е да имаме еврокомисар, заяви пред БНР Меглена Кунева

...
Важно е да имаме еврокомисар, заяви пред БНР Меглена Кунева
Коментари Харесай

Меглена Кунева: Новият ни еврокомисар може да получи съвсем различен ресор

Важно е да имаме еврокомисар, съобщи пред БНР Меглена Кунева  Меглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 - първият български еврокомисар. 

" Процедурата е ясна. Нито за миг не е имало съмнения и въпроси към това дали би трябвало или не България да бъде показана с еврокомисар в Европейска комисия. Това е наше право, наше обвързване. Освен това носи доста огромна политическа тежест ".

Тя напомни, че най-важните европейски решения се взимат в наличието и с присъединяване на национални политици, които могат да дадат нюанса на мисленето в една или друга страна. По думите ѝ никой различен, с изключение на Европейска комисия, не дава законодателни оферти. 

Според Кунева, нуждата страната да има държавно управление е предиздвикало Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова да направи тази крачка. По думите й редом с това евентуално са текли диалози за това кой ще поеме нейната позиция:  " Тук би трябвало да имаме поради няколко ограничавания. Първо - салдото в Европейска комисия мъже - дами. Второ - принадлежността към политическото семейство. Това е въпрос на комплицирани салда. Може би ще се търси подобен профил. Въпреки че не съм доста сигурна Политическа партия към кое политическо семейство се числи. Вероятно е Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е да изиска да се резервира този политически баланс. Може и да е комисар, който да не принадлежи към нито едно политическо семейство ". 

В момента, в който един комисар не може да извършва отговорностите си, незабавно се преразпределя ресорът му, изясни Меглена Кунева  Меглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Не съм сигурна дали ще се даде същия сектор, може да се даде нещо напълно друго, допусна тя и изясни, че това е в прерогативите на ръководителя на Европейска комисия. Според нея е допустимо да се изискат и две кандидатури. 

България би трябвало да направи първо своите сондажи, като се търси най-подходящата кандидатура. Ще се търси нещо, с което всички групи да бъдат съгласни, счита Кунева. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР