Важно е да има редовно правителство, за да има и

...
Важно е да има редовно правителство, за да има и
Коментари Харесай

Борисов зове партиите да проявят разум и да съставят кабинет

Важно е да има постоянно държавно управление, с цел да има и бюджет . Около 10 юни има риск страната да спре да заплаща, в случай че няма бюджет. За да не се стигне до там би трябвало да проявим разсъдък, единодушие и толерантност. Колкото и да ни нападат, единственото устойчиво държавно управление е това сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, тъй като всъщност имаме идентични визии. Това съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той уточни, че чака повече разсъдък от политическите партии в околните дни, другояче отиваме на избори без бюджет. Без нас държавно управление не може да има. Диалогични сме, подготвени сме на взаимни отстъпки , добави той.

България не може да остава повече без държавно управление, безапелационен бе Борисов. По думите може да се сформира постоянен кабинет с партии, подкрепящи идеологията на ГЕРБ - поддръжка на Украйна понижаване на инфлацията, основаване на условия за бизнес.

След 2-годишно ръководство без ГЕРБ, Международният валутен фонд понижи прогнозата си за напредък на Брутният вътрешен продукт на България, посочи някогашният министър председател. Той изясни прогнозите за стопански напредък, които падат на равнище от към 0% с политическата неустановеност. Считам, че заклинанията, че не може да се направи държавно управление в допълнение утежняват рецесията , добави Борисов.

Ако няма постоянен кабинет, не може да има и бюджет, уточни той. Първо на Народното събрание ще бъдат препоръчани данъчни закони, с които да се понижи недостига. Ние казахме, че такова нещо не можем да подкрепим. Внесеният от МФ бюджет ще бъде с 6-7 % недостиг. Той няма да се одобри от партиите, които се готвят за избори след 2-3 месеца.

Росен Желязков ще бъде предлагането на партията за ръководител на 49-ото Народно събрание, стана ясно още на брифинга.
 Борисов с протегната ръка: Без постоянен кабинет няма да гласуваме бюджета
Борисов с протегната ръка: Без постоянен кабинет няма да гласуваме бюджета

ГЕРБ ще беседват с " Възраждане " доста сериозно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР