Важно е да има диалог между държавата и бизнеса.Това каза

...
Важно е да има диалог между държавата и бизнеса.Това каза
Коментари Харесай

Радев с апел е правителството: Да взима решения след диалог с бизнеса

Важно е да има разговор сред страната и бизнеса.

Това сподели в Бургас президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.

Радев посети базата на „ Трансвагон “ АД, където бе посрещнат от изп.директор Васил Данев и кмета на Бургас Димитър Николов.

Заводът е профилиран в осъществяването на ремонт, реорганизация и рационализация на товарни вагони.

Радев беседва с служащи, както и с управлението на машиностроителното дружество, след което даде къс брифинг за медиите.

Той поздрави управлението на предприятието, което, по думите му, е една от емблемите от българската промишленост и е един от дребното сполучливи образци за приватизация на България.

„ В зеления преход една от трендовете е автомобилният превоз да понижава като пробег, а за огромна част от товарите да се употребяват вагони, което е доста по-екологично и печелившо. Аз чакам наложително производството на този цех да бъде част от модернизацията на българските железници. Мисля, че задачата е ясна и е обща – наред с бързото икономическо възобновяване на страната, повишение качеството и стандарта на живот, е значимо да възвръщаме доверието сред страната и бизнеса. Това е неотложна задача, в случай че желаеме да реализираме по-висок ритъм на стопански растеж. В това възобновяване е значимо е да има разговор сред страната и бизнеса, тъй като ние би трябвало да се стремим към една целенасочена държавна политика за повишение на конкурентоспособността, към възстановяване на бизнес средата. Преди да се вземат такива управнически решения, би трябвало да има разговор с хората и бизнеса, които в действителност обезпечават този стопански растеж - да се чуят техните визии, техните оферти. Моят зов към държавното управление е да се вслушва в предложенията на бизнеса и тогава да се вземат решенията. Без разговор няма да се случи “, съобщи Румен Радев.

„ Целта е ясна. По-бързо икономическо възобновяване на страната, повишение на стандарта и качеството на живот на българските жители. Много значимо е да възобновяване доверието сред страната и бизнеса. Това е съществена и неотложна задача, в случай че желаеме по-висок ритъм на икономическия растеж. В това определяне е значимо да има разговор сред страната и бизнеса. Трябва да се стремим към целенасочена държавна политика за повишение на конкурентоспособността “, сподели Радев, представен от " Флагман ".

Президентът напомни, че по време на служебния кабинет е нямало парламент, който да вземе значимите решения, работило се е в тежка обстановка, без парламент и опция за промени в бюджета.

„ Служебното държавно управление изпълняваше наследения бюджет, в който нямаше никакви обезщетения. Знаете какви старания се поставиха, с цел да се актуализира бюджетът и макар спънките, то съумя да се оправи и даде обезщетения за бизнеса. Тук става въпрос за нещо напълно друго – не за обезщетения, а целенасочена политика, която с мощните принадлежности, които разполага държавното управление – да възнамерява бюджета, променяйки закона с съответни ограничения, са най-хубавото решение. Нещата няма по какъв начин да се съпоставят. Целта е една – по-бързо, стабилно излизане от рецесията, с цел да могат огромните предприятия като „ Трансвагон “ не просто да се чудят по какъв начин да оцелят, а да им помогнем в тази рецесия да уголемяват своите пазари “, добави Румен Радев.

Запитан по какъв начин ще разяснява последното изследване на „ Алфа рисърч “, че по противоречивите национални тематики, поддръжката към позицията на президента е по-голяма от тази на министър-председателя, той отговори:

„ Нека не слагаме при едни условия изпълнителната власт и президентска институция. Пак споделям – би трябвало да се обединим напъните и в разговор да търсим най-хубавите решения. “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР