Важно е да чуем дебатите и доводите на политическите сили.

...
Важно е да чуем дебатите и доводите на политическите сили.
Коментари Харесай

Румен Радев за Украйна: Много хора говорят, без да мислят

" Важно е да чуем дебатите и доводите на политическите сили. Важно е да отчитаме своето място, защото има българска диаспора в Украйна " - това съобщи президентът Румен Радев на брифинг в Пловдив във връзка идното разискване в Народното събрание на изпращането на военна помощ за Украйна, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Още в първите часове на войната събрах на консултативна среща ръководството на страната и ясно осъдихме експанзията на съветската страна. България е взаимен член на НАТО и Европейски Съюз, само че имам възприятието, че доста хора приказват, без да мислят " - сподели президентът. 

По мотив милитаристичните настроения у нас президентът напомни, че България е доста покрай територията, на която се води война и има обща граница по Черно море. От друга страна, би трябвало да се има поради зависимостта ни от съветски газ, защото някои други страни са подвластни едвам на 6%. 

Според Радев апелите на някои политици са от незнание, без да преценят риска и без да си дават сметка каква е противовъздушната защита от Дуранкулак до София, има ли отбрана, какво е положението на нашата изтребителна авиация, докога съдружниците ще са тук (ВВС на Нидерландия са тук до края на май), каква е нашата радарна система, какво е положението нашите радари да наблюдават въздушното пространство, знаят ли съгласно проектите на нашите съдружници какъв е срокът за генериране на сили – по кое време и какъв е потенциалът им. Според президента държанието е или от безнаказаност, или непрофесионално. 

Държавният глава счита, че управлението на Българска социалистическа партия ще откри дефиниция хем да не носи отговорност, хем да остане в ръководещата коалиция, в случай че Народното събрание гласоподава " за " изпращането на оръжие в помощ на Украйна. 

На въпрос по какъв начин би трябвало да се реагира на прекъсването на съветски газ, президентът съобщи, че чака Европа да излезе с общо решение. Припомни, че рецесията е чукала на врата от дълго време, съветската страна е предупреждавала, само че България не е направила нищо. Държавният глава сложи и въпроса за медиаторите при бъдещите доставки на газ от Гърция и по-високата с към 30% цена. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР