Важно е да бъдат откроени стъпките напред в борбата с

...
Важно е да бъдат откроени стъпките напред в борбата с
Коментари Харесай

Мария Габриел: Важно е да бъдат откроени стъпките напред в борбата с насилието срещу жените

Важно е да бъдат откроени стъпките напред в битката с насилието против дамите, положителните оферти и практики, само че и провокациите. Това написа вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в профила си във Facebook във връзка Международния ден за унищожаване на насилието против дами и девойки, който означаваме през днешния ден на 25 ноември.  

" Предложението за европейска инструкция за битката с насилието над дами и домашното принуждение и Закона за отбрана от домашното принуждение са стъпки в тази посока. С измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение, България декларира своя ангажимент към осъществяване и финансиране на специфични ограничения и стратегии за предварителна защита и за даване на отбрана, помощ и поддръжка на лица, потърпевши от домашно принуждение или такива в риск. Заедно, като общество и институции, с ангажимент и съответни ограничения бихме могли да засилим битката с насилието против дамите ", написа Габриел. 

На този ден показваме непримиримостта си към това закононарушение, призоваваме към деяние и показваме взаимност с жертвите и оживелите. Броят на жертвите е рекорден за последните 20 години. По данни на Организация на обединените нации близо 89 000 дами и девойки по света са били съзнателно убити през 2022 година Данните демонстрират, че всяка трета жена е била обект на физическо принуждение. Нараства също и насилието онлайн - всяка втора млада жена е била подложена на кибернасилие, показва Мария Габриел. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР