Важно е, че България успя да пречупи КОВИД-пандемията, без да

...
Важно е, че България успя да пречупи КОВИД-пандемията, без да
Коментари Харесай

България пречупи пандемията

Важно е, че България съумя да пречупи КОВИД-пандемията, без да затваря страната, което щеше да има пагубни последствия върху стопанската система, обществения живот, образованието, съобщи президентът Румен Радев в Брюксел преди началото на съвещанието на Европейския съвет. Според него отстъплението на заболяването, което виждаме у нас, би трябвало да бъде употребявано за подсилване на здравната система. Не можем да твърдим, че България е опасност поради ниското равнище на имунизация против КОВИД-19, безапелационен е Радев. Той счита, че пандемията е доста динамична като разпространяване в другите страни и е мъчно да се откриват единни стандарти в Европа. " България прави всичко допустимо. Да, ние сме последни по имунизация и би трябвало надълбоко да се замислим ", уточни Радев. Той посочи, че служебното държавно управление е основало всички нужни условия, който желае, да може да се имунизира.

За България е извънредно значимо нуклеарната сила да бъде приета като един от инструментите за реализиране на задачите на Зелената договорка, акцентира Радев. Той е безапелационен, че този тип сила изисква дълготрайно обмисляне и вложение. Това ще бъде и битката в Европейски Съюз, където Франция я води интензивно с поддръжката на редица страни, измежду които и България.

" Ние имаме общи цели - признаването и класифицирането на нуклеарната сила и природния газ като зелена сила, тъй като това ще има резултат върху екологията, ще има огромен публичен и стопански резултат. Това е бъдещето и България няма да отстъпи от тези позиции ", разяснява Румен Радев.

В отговор на въпрос за връзките сред Европейски Съюз и Русия, президентът изясни, че напрежение съществува, само че редица европейски водачи са изразили мнение, че би трябвало да се търси разговор за реализиране на деескалация. В случая става по този начин, че сигурността на Европа, както съобщи и президентът Макрон, се разисква сред Русия и Съединени американски щати, а Европа липсва в този разговор, означи Радев. Той прикани Европейски Съюз да търси разговора, да сложи ясно европейските условия, които да подсигуряват сигурността.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР