Важно е България да има редовно правителство и е много

...
Важно е България да има редовно правителство и е много
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Важно е България да има редовно правителство, Путин иска да раздели света

Важно е България да има постоянно държавно управление и е доста значимо този мъчителен компромис, който беше реализиран в ръководството, да продължи. Това съобщи евродепутатът Андрей Ковачев. Според него сега президентът на Русия Владимир Путин има за цел да раздели света.

„ Владимир Путин желае да раздели света на сфери на въздействие. Това не е съвместимо нито с интернационалното право, нито с разбирането за народна власт. Разбирането за суверенитет на всяка страна е, че тя сама взема решение къде желае да бъде член – дали в Европейския съюз и, в НАТО, или някъде другаде. Това е фундаментално разграничение, което имаме с ръководещите сега в Кремъл, които, несъмнено, употребяват безусловно безчовечен средства ”, котегоричен е Ковачев.

Евродепутатът изясни и решението на Народното събрание да смъкна възбраната за импорт на украинско зърно. Според него „ главната цел е била да се помогне освен на украинските производители, само че и на страните, където има потребност от издръжка ”.

Ковачев разяснява и държанието на Република Северна Македония във връзка с страната ни и желанието й да стане член на Европейски Съюз.

 Северна Македония Снимка: pixabay.com

„ Когато искаш да си част от едно общо европейско демократично семейство, проблемите, които е имало в предишното, би трябвало да останат там.Трябва да знаем какво се е случило в предишното, само че не да пренасяме омразата, дискриминирането от тогавашните столетия, в 21 век ”, изясни още Ковачев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР