Важният въпрос в аферата с имотите на властта е кой

...
Важният въпрос в аферата с имотите на властта е кой
Коментари Харесай

Калин Калпакчиев: КПКОНПИ и Инспектората към ВСС не са си свършили работата

Важният въпрос в аферата с парцелите на властта е кой ще ревизира проверяващите, тъй като случаите от последните седмици засегнаха и прокуратурата, и КПКОНПИ.

Това съобщи в предаването „ Важното, казано на глас “ по bTV радио ръководителят на Съюза на съдиите в България Калин Калпакчиев. Според него един от главните въпроси, който повдигна сагата е дали системата за инспекция на имуществото, което се заявява е ефикасна.

Your browser does not support the audio element.

„ Ние съдиите повече от 10 години заявяваме имуществото си първо пред Сметната палата, а в този момент пред Инспектората. За страдание наблюденията са, че тези заявления с изключение на за сходство не водят до инспекции всъщност. Данните и обстоятелствата, които се появиха вследствие на журналистически следствия са обществени. Всички тези данни са били декларирани, само че никой от проверяващите органи – Инспектората, КПКОНПИ, Сметната палата, не е открил нередности или не е направил инспекции всъщност “, сподели Калпакчиев.
„ Апартамент гейт ”: Кой министър живее в недеклариран първокласен парцел (ОБЗОР) Министърът на туризма Николина Ангелкова разпозна къщата, само че съобщи, че не е нейна, а на родственици
По думите ми идва и въпросът дали лицата, които са определени в тези органи са определени в процедура, която подсигурява тяхната подготвеност и безпристрастност. „ Тези органи все още не са си свършили работата. Каквито и промени да се създадат в законите, няма да доведат до резултат в случай че не се избират хора, които да ползват тези закони добросъвестно и независимо “, добави ръководителят на Съюза на съдиите.

Калпакчиев изясни, че в случай че в нотариалния акт са вписани цени, които са лъжливи и погрешни, това може да се смята за данъчно или документно закононарушение. „ Всеки случай би трябвало да се преглежда настрана, само че особено за данъчните закононарушения наказванията са отнемане от независимост за интервал от 1 до 6 години и санкция до 2000 лв. “, съобщи още той.
Валери Симеонов: Министър живее в първокласен парцел, който не е заявил Лидерът на НФСБ прикани да се разкрие чий е парцелът
Председателят на Съюза на съдиите изрази безпокойство, че постоянно при сходни кавги съществува заплаха институциите да бъдат използвани. „ Ставали сме очевидци по какъв начин институциите могат да бъдат употребявани за разпра, изключително прокуратурата “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР