Важни са не актьорите на сцената, важни са режисьорите и

...
Важни са не актьорите на сцената, важни са режисьорите и
Коментари Харесай

Доц. Чолаков: За всички е ясно, че ГЕРБ, ПП и ДПС са гаджета, да си го признаят най-накрая

Важни са не актьорите на сцената, значими са режисьорите и сценаристите и това са Борисов, Петков, Христо Иванов и Движение за права и свободи. Не знам за какво не престават да изключват Движение за права и свободи и Делян Пеевски от ръководството. Това съобщи в ефира на NOVA NEWS политологът доцент Петър Чолаков.

Според него Движението за права и свободи е основен фактор за гарантирането на конституционното болшинство в Народното събрание.

Крайно време е ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да си кажат, че са в тройна коалиция с Движение за права и свободи. От девет месеца на всички е ясно, че са гаджета, добави Чолаков.

По думите му от ПП-ДБ държат да се разграничават от Движение за права и свободи поради евроизборите и тъй като за гласоподавателите им ще бъде мъчно да одобряват обстоятелството, че са в коалиция с Движението. Политологът също по този начин счита, че е добре да се подпише публично коалицонно съглашение сред трите обединения, с цел да се знае кои застават с имената си зад политиките и целите за ръководството на България.

Докато не завърши войната в Украйна, ще има външен напън тези три обединения да продължат да ръководят дружно, счита доцент Чолаков.

Относно формулата с двама съпредседатели на Движение за права и свободи специалистът уточни, че в случай че тази формула не сработи, това ще дестабилизира партията, което пък от своя страна ще дестабилизира и ръководството в страната.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР