Важни промени за шофьорите влязоха за обсъждане в парламента. Сред

...
Важни промени за шофьорите влязоха за обсъждане в парламента. Сред
Коментари Харесай

Над 300 са вече автомобилите, които са засечени с над 200 км/ч в София, ще има ли наказани?


Важни промени за водачите влязоха за разискване в Народното събрание. Сред тях е и предлагането камерите по светофарите в огромните градове да наблюдават за извършители, които да се санкционират от КАТ -  да вземем за пример за превишена скорост и минаване на алено.

Вносителите от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили оферират, с камерите по светофарите да се следи освен за скорост и червен светофар, само че и за погрешно паркиране и престой. В момента тези устройства единствено записват, без последици за нарушителителите.

Само в София има над 600 общински камери. А с 300 от тях може да се следи за неспазване на правилата/закона незабавно.

Депутатите имат време до 2 февруари, в това число, да гласоподават законопроекта. Ако не съумеят да го създадат, той остава в историята.

Шофьор на камион минава на алено. След конфликт с лек автомобил си потегля. А пострадалият лидер паркира върху тротоара.

По същото време – на друго кръстовище, полицейски патрул е спрял погрешно.

Трета точка в София – нарушителите са трима, спрели са в дейната лента за придвижване.

За нарушителите, засечени от общински камери, законът сега не планува санкции.

„ Радарните табла, които поставихме, регистрират фрапиращи резултати. Над 300 са към този момент колите, които са засечени с над 200 км/ч в София. Затова предоставяме напълно достъп до общинските камери в цялата страна на пътна полиция. Целта ни е да спрем убийците на пътя “, разяснява пред БТВ Георги Георгиев, създател на предложенията за промени и ръководител на СОС.

Ако измененията бъдат признати, санкции ще има и за минаването на алено, неправилното прекъсване и паркиране и превишената скорост, снимани от общински камери.

„ В момента имаме инсталирани 32 радарни табла, които засичат скоростта. Те ще могат да бъдат употребявани в композиция с камерите, които действително да могат да записват самото нарушаване и нарушителя “, разяснява Димитър Петров от дирекция „ Управление и разбор на трафика “ към Столична община.

За да е легален контролът, всяко такова табло ще би трябвало да мине през специфична инспекция за правилно премерване на скоростта. Ако устройствата не дават отговор на условията обаче, ще би трябвало да се купуват нови радари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР