Важни житейски съвети – ще си спестите доста проблеми Човекът

...
Важни житейски съвети – ще си спестите доста проблеми Човекът
Коментари Харесай

Важни житейски съвети – ето как да живеете по-добре

Важни житейски препоръки – ще си спестите много проблеми

Човекът е обществено създание, което се нуждае от връзка. Понякога би трябвало да приказваме и да споделяме мислите си с другите. Но, от време на време, диалогът придобива подобен темперамент, че събеседникът желае да си тръгне скоро. Баба ми беше учителка с огромен опит и добре познаваше човешката логика на психиката. Тя ми сподели кои тематики в никакъв случай не би трябвало да се разискват. Ще споделя с вас нейните мъдри препоръки.

За заболявания
Нормално е вашите близки другари и родственици да се интересуват от вашето здраве. Но, когато натрапчиво разказвате на непознати хора или сътрудници за вашите здравословни проблеми, тогава това наподобява несвоевременно. Те не се интересуват да научат за визитите при вашия доктор, резултатите от прегледа или признаците. Дългите диалози за заболявания слагат събеседниците ви в неудобно състояние. Когато обсъждате всички детайлности за вашия гастрит, тогава другите желаят бързо да приключат диалога.

Минали взаимоотношения
При сантиментално запознанство, няма да можете да избягвате от диалога за предходни връзки. В последна сметка за нас е значимо да знаем за предишното на евентуалния ни сътрудник. Това, до известна степен, го характеризира като персона.

В този случай би трябвало да разбираем в резюме за какво предходната връзка е завършила. Не си коства да разказвате всички детайлности. В последна сметка с този човек стартирате връзка от нулата.

Когато се срещнете с нов човек, никога не критикувайте предходния сътрудник. Твърде прочувственият роман за предишното може да накара събеседника да заподозре, че към момента имате усеща към колегата, с който към този момент сте се разделили.

Чужди деца
Никога не критикувайте децата пред родителите им, изключително пред майка им. Това постоянно провокира негативна реакция. Дори, в случай че рецензията ви е обективна, по-добре замълчете. В последна сметка всеки родител има вяра, че детето му е най-хубавото. Всяка негативна дума, адресирана към децата, се възприема от бащите и майките извънредно мъчително.

Клюки
Обсъждането на тайните и персоналния живот на другите хора е табу. В общество от почтени хора, клюките се смятат за неприлични. Ако пренебрегнете това предписание, тогава си създавате неприятна известност.

Освен това, можете да си навредите с клюките. Думите ви ще се предават от уста на уста и ще бъдат добавени нови детайлности. Те могат да доближат до индивида, чиито секрети сте издали. Хората могат да ви посочат като първоизточник на клюката.

Ще се окажете в много неловка обстановка.

Да говорите единствено за себе си
Опитайте се да говорите за себе си допустимо минимум. Първо, можете по нехайство да кажете прекалено много и да разкриете тайните си. Второ, можете да се увлечете и диалогът ще се трансформира в монолог.

Такива диалози уморяват събеседника. В последна сметка не му давате опция и той да се изкаже. Не е изненадващо, че след сходни монолози хората ще стартират да ви заобикалят.

Натрапчив показ на фотоси
Когато се върнете от почивка, вашите другари или сътрудници може да ви помолят да им покажете фотоси от пътуването. Но това не значи, че би трябвало да им покажете голямо количество фотоси. Подобно нещо може да бъде досадно. Изберете единствено най-сполучливите фотоси.

Някои хора натрапчиво канят други хора да преглеждат обемния фамилен албум или видеоклипове. Такава упоритост постоянно провокира отменяне и предпочитание да си тръгнете.

Вижте още: Пай с ябълки и круши – огромно количество заряд и малко тесто

Опитайте се да говорите по-малко за себе си и да слушате другите хора повече. Избягвайте неприятните тематики за диалог. Винаги следвайте реакцията на събеседника. Трябва да забележите, когато човек загуби интерес към диалога. Знайте по кое време би трябвало да замълчите и да дадете думата на другите.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР