Важната опора на ИД град Акербат вече е превзет от

...
Важната опора на ИД град Акербат вече е превзет от
Коментари Харесай

Настъплението към Дейр ез-Зор набира скорост

Важната опора на ИД град Акербат към този момент е високомерен от сирийската държавна войска и с това се откри пътят за нахлуване на необятен фронт към Дейр ез-Зор. Настъплението стартира на 29 август, ден слез разгрома на огромна формация на ИД в долината на Ефрат. Прегрупирайки своите основни сили на юг, дивизията на „ тигрите” във взаимоотношение с цялата сирийска формация се придвижи около шосето Ас Сухна – Дейр ез-Зор и за четири дни освободи големи територии.

ИД макар големите загуби в предходните боеве, се опита да срине настъплението на САА и предприе опит да заеме десния бряг на река Ефрат. Главната цел беше да провали настъплението на армията към Дейр ез-Зор и да въвлече основните сили в боеве за крайбрежните селища, твърди организация AMN.

Настъплението на терористите още веднъж закъса в подстъпите на село Ас-Сабках. Помнейки за своя скръбен опит в този регион, ИД не стартира да развива триумфа и се приготви да отрази предстоящото контранастъпление на държавните войски, което обаче по този начин и не последва.

„ Тигрите” продължиха да настъпват към Дейр ез-Зор, до който им остана по-малко от 40 км. Единственият укрепен регион на техния път, където ИД може да даде „ последно сражение”, е град Ас-Сула на 20 км западно от Дейр ез-Зор. Това ще отвори път към Дейр ез-Зор и скъсване на блокадата към него, а групировката на Халифата по-северно ще се окаже обкръжена, защото мостове през Ефрат в този регион няма и няма кой да й помогне.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР