Важна точка в програмата на „Движението на непартийните кандидати“ е

...
Важна точка в програмата на „Движението на непартийните кандидати“ е
Коментари Харесай

Проф. Минчо Христов: Важен е строгият контрол върху монополните дружества

Важна точка в програмата на „ Движението на непартийните претенденти “ е строгият надзор върху монополните сдружения – ток, вода, парно, банки, застрахователи и горива. Това сподели проф. Минчо Христов, който е претендент за депутат от гражданската квота, втори в листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 25 МИР, пред радио „ Фокус “.

Проф. Христов съобщи, че това, което е събрало „ Движението на непартийните претенденти “ с Българска социалистическа партия е програмата. Според него Българска социалистическа партия е била най-ясната парламентарна съпротива.

Кандидатът за депутат разяснява още, че сега контролът върху монополните сдружения несъмнено липсва. „ Всеки може да види интернационалните цени на горивата, на суровия нефт. Аз постоянно го давам като образец – когато суровият нефт беше 150 $ за барел, цената в България се движеше към 2,60 лева литъра. Когато стана 30 $ за барел – цената падна на 1,80 лева Това просто няма никаква пазарна логичност “, сподели още той.

Професорът добави, че България е единствената страна в Европейски Съюз, в която липсва наказателна отговорност за картел и точно това е повода цените на питателните артикули, на горивата и на тока да бъдат повишени. „ Не може в Република Северна Македония горивото да е по-евтино, в сравнение с в България, в случай, че то се кара от Бургас “, безапелационен бе Христов.

Според него е належащо осъвременяване на всички пенсии. „ Те умерено биха могли да се усилят най-малко два пъти “, твърди Христов. По думите му това може да стане, в случай че се спре източването на Данък добавена стойност и се прекратят кражбите от публични поръчки. „ Ще получите една доста солидна сума, която ще доближи освен за нарастване на пенсиите, само че и до опазването на здравето “, изясни претендентът за депутат.

Той е безапелационен, че лечебните заведения не би трябвало да бъдат търговски сдружения. По думите му би трябвало да бъдат отстранени и лимитите на лечебните заведения. „ Не може да планираш кой по кое време ще се разболее “, аргументира се Минчо Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР