Важна среща за бъдещето на Сирия се проведе в Русия

...
Важна среща за бъдещето на Сирия се проведе в Русия
Коментари Харесай

След 11 г. конфликт: Tристранна среща за Сирия се проведе в Москва

Важна среща за бъдещето на Сирия се организира в Русия в тристранен формат. В Москва се събраха на основни диалози турският, сирийският и съветският министър на защитата. Това е първата среща на министерско ниво сред противниците Турция и Сирия от началото на сирийския спор преди 11 години.

Обсъдени са били методите за разрешаване на сирийската рецесия и казуса с бежанците, както и взаимните старания за битка с екстремистките групировки на територията на Сирия.

 
Дойдохме тук в Москва с шефа на нашето разузнаване господин Хакан Фидан. Проведохме среща с министрите на защитата на Русия и Сирия и с ръководителите на разузнаването. На тази среща обсъдихме и преценихме какво може да се направи, с цел да се открият мир и успокоение в Сирия и по какъв начин събитията в района да се развият удобно.
Хулуси Акар, министър на защитата на Турция

Министърът на защитата на Турция Хулуси Акар съобщи, че полемиките са били съсредоточени върху това какво може да се направи за установяването на трайна непоклатимост в Сирия.

Русия от дълго време упорства за помиряване сред Турция и сирийското държавно управление, което е непосредствен съдружник на Москва – които стоят на противоположни страни в гражданската война в Сирия.

Турция поддържа бунтовниците, които се пробват да смъкват сирийския президент Башар Асад. От своя страна Дамаск осъди властта на Турция над сектори от територията в Северна Сирия, които бяха завзети при турските военни нахлувания, почнали от 2016 година насам, с цел да прогонят кюрдските бойни групи от границата.

Разговорите в Москва последваха многократните предизвестия от страна на Турция за ново сухопътно навлизане в Сирия след смъртоносния бомбен атентат в Истанбул предишния месец. Турските управляващи упрекнаха за нападението неразрешената Кюрдска работническа партия, ПКК.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР