Важна победа в борбата ни за по-чист въздух в София.

...
Важна победа в борбата ни за по-чист въздух в София.
Коментари Харесай

Важна победа в борбата ни за по-чист въздух в София: Шефът на СОС

" Важна победа в битката ни за по-чист въздух в София.

 След като през лятото, " Демократична България " изиска отсрочване на гласуването на Наредбата за нискоемисионните зони за в допълнение прецизиране на текстовете, предизвиках работна група за намиране на консенсус по един от най-наболелите екологични въпроси на столицата – ограничение на най-замърсяващите коли от първи и втори екологичен клас. В първа категория попадат коли на дизел на възраст над 20 години и на бензин - над 30 години.

 Вече можем да заявим, че след сериозното разискване сред съветниците на ГЕРБ-СДС и Демократична България, Наредбата, която беше готова по самодейност на кмета Фандъкова от нейния екип, има нужната поддръжка. В хода на диалозите бяха направени оферти от сътрудниците от Демократична България и записахме следните промени:

 Зона " Малък кръг " – сред булевардите. " Васил Левски ", " Патриарх Евтимий ", " Ген. Скобелев ", " Сливница " и улица " Опълченска ". От 1-ви декември 2023-а година ще влязат в действие рестриктивните мерки за най-замърсяващите коли от първа екологична група. Година по-късно същите ограничавания ще важат и за колите от втора екологична група.

Промени в Зона " Голям кръг " – оградена от булевардите " Сливница ", " Данаил Николаев ", " Ситняково ", " П.Яворов ", ул. " Атанас Дуков ", бул. " Х.Ибсен ", бул. " П. Ю. Тодоров ", бул. " И.Е. Гешов " и бул. " Константин Величков ", се планува да има от 1-ви декември 2025-а година, когато ще бъде неразрешено влизането на най-замърсяващите коли от първа екологична група, а от декември 2027-а година – и за тези от втора екологична община.

 Забраната за твърдо битово гориво за цялата община ще важи от началото на 2029-а година ", заяви шефът на СОС Георги Георгиев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР