Важна новина, която касае България, дойде от Брюксел.ЕС въвежда забрана

...
Важна новина, която касае България, дойде от Брюксел.ЕС въвежда забрана
Коментари Харесай

ЕС наложи частично ембарго върху руския петрол и одобри отсрочка за България

Важна вест, която касае България, пристигна от Брюксел.

Европейски Съюз вкарва възбрана за покупката, вноса или преноса на съветски недопечен нефт и някои петролни произведения, съобщи Българска телеграфна агенция. Това стана ясно от утвърдените нощес документи, предвиждащи нови наказания за Москва поради войната в Украйна. 

Предвижда се последователното прекъсване на този импорт да отнеме шест месеца за суровия нефт и до осем месеца за други модифицирани петролни артикули. Временно изключение се планува за вноса на недопечен нефт по водопровод в тези страни от Европейски Съюз, които поради географското си разположение страдат от особена взаимозависимост от съветските доставки и нямат към този момент благоприятни условия да ги заменят. В текста се показва, че България също получава краткотрайна отстъпка от възбраната за импорт на съветски недопечен нефт по море. 

Европейски Съюз уголемява листата на съветските банки, изключени от интернационалната разплащателна система " Суифт ", с най-голямата съветска банка " Сбербанк ", както и с Московската кредитна банка и Руската селскостопанска банка. Добавена е също Беларуската банка за развиване и възобновяване.

Европейски Съюз прекратява приемането на още три съветски държавни медии - " Россия RTR/RTR Планета ", " Россия 24/Русия 24 " и канала " Center International ". Пояснява се, че тези организации се употребяват от съветското държавно управление за манипулиране на информацията и за поощряване на дезинформация за войната в Украйна, в това число за агитация, за дестабилизиране на прилежащите на Русия страни и на Европейски Съюз. Мярката не визира опцията тези организации и техните чиновници да правят активност в Европейски Съюз, да вземем за пример да реализират изявленията. 

Европейски Съюз уголемява листата на съветските и беларуските жители и организации, наранени от рестриктивните мерки за експорт на артикули и технологии с двойна приложимост. Европейски Съюз ще разшири листата със артикули и технологии, които може да допринесат за софтуерното възстановяване на защитата и сигурността на Русия. Това ще включва 80 съставки за производството на химически оръжия, се показва в известието

Европейски Съюз ще забрани даването за Русия на услуги от региона на счетоводството, връзките с обществеността, консултациите, данните в облак.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР