Въжето, с което се е обесил го нямаше в джипа

...
Въжето, с което се е обесил го нямаше в джипа
Коментари Харесай

Вдовицата на отец Ромил с шокиращи разкрития за мистериозната му смърт СНИМКИ

Въжето, с което се е обесил го нямаше в джипа същата заран, да търсят информация в телефона му. Това зове Мери Негозова, брачната половинка на починалия отец Ромил, който на 20 август т.г. той не се прибра вкъщи си, а на другия ден сутринта бе открит обесен на пречупен клон в гората сред селата Вресово и Череша, написа Флагман бг.

"В Зограф никой не има вяра на това, което се приказва тук, отец Ромил беше добър духовник...” Това е част от словото на йеромонах Кирил - делегат на Светата Зографска обител във връзка 40 дни от гибелта на айтоския духовник Ромил (роден като Пею Ангелов Негозов).

В църквата „ Св.Димитър Солунски”, до момента в който тече заупокойната литургия в наличието на 20 свещеници, пристигнали от цялата митрополия, се чуват и други изявления с сходни заключения – че е невероятно толкоз предан на религията човек да се самоубие и че като цяло духовенството не желае да допусне от светската власт в лицето на Прокуратура и Министерство на вътрешните работи пояснение, че 50-годишният Ромил самичък е стегнал въжето към врата си, погазвайки най- тежкия закон на Църквата – да самоотнемеш живота си, даден от Господ.

Подобна респект за умрял духовник, изключително в този случай, за който проверяващите органи на 100% са безапелационни че няма данни за принуждение, се отдава прекомерно рядко – както по време на литургията в църквата, където на 28 септември се стичат доста миряни, нито на гроба му за панихидата по-късно.

Мистерията към потресаващата гибел на обичания духовник в действителност стои неразгадана, откакто на 20 август т.г. той не се прибра вкъщи си, а на другия ден сутринта бе открит обесен на пречупен клон в гората сред селата Вресово и Череша.

Образувана бе кореспонденция по най-тежкия състав от Наказателен кодекс – за съзнателно ликвидиране или за склоняване към самоубийство, наблюдаващ прокурор е ръководителят на Окръжна прокуратура Георги Чинев, само че не тъй като, съгласно криминалистите, има нещо комплицирано в разплитането, а просто тъй като е бил дежурен по график на 21 август.

В случая, съгласно служители на реда от РУП-Руен, на чиято територия бе открит натрупа със стегнатия клуп и съгласно правосъдните лекари, няма нищо изключително.

Хората в Айтос са безапелационни, че свещеникът им бил въплъщение на честност и отдаденост на Църквата, поради което било невероятно да се обеси. А и нямало аргументи от различен темперамент, с цел да го направи.

Междувременно из града плъзнаха клюки, че евентуално е натрупал задължения от онлайн залагания, че може да е бил скрито привързан към хазарта, само че най-много се заприказва за злоупотреби от аренда на църковни земи.

Вдовицата на Ромил е Мери Негозова. Тя е на работното й място в дребното магазинче за икони и свещи пред самата черква.

Оказа се скромна и смирена жена, на 45 години, умна и с обрани маниери, в семпло облекло, лишена даже от капка суетност. 2 „ Аз не знам какво стана с моя мъж.

До през днешния ден не знам, объркана съм. Нямам никакво пояснение! Убедена съм, че има външна интервенция в тази гибел...”, стартира описа си Мери, а от очите й се стичат сълзи.

Семейството с двете им дъщери – студентка на 24 година и ученичка на 17 година живеело в длъжностен апартамент на Църквата от 25 години, откогато пристигнали в Айтос. Той бил с чиста повърхност 80 кв.м. Имотното им положение през това време се нараснало с вила край града, която обаче още била недостроена.

„ Въпреки че до средата не сме, лятото отиваме там на хладно. Същият ден, на 20 август, аз, Пею и дребната ни щерка, се качихме в служебната кола и дойдохме в храма към 8 часа за утринна работа. Той си беше в естественото си умерено положение.

Предната към този момент също. Към 10 часа сподели, че отпътува на кръщавка в Руен, откъдето би трябвало да се върне назад тук, тъй като имаше още едно кръщене за 15 часа.

С него в никакъв случай за нищо не сме се карали, като се изключи че в последно време все му виках: Ти от градеж на църкви нямаш време вилата да завършиш. Алкохол не употребяваше – всеки, който го познава ще ви каже, че я изпиваше 50 грама за една година, я не. Нямаше феуйсбук, нито преносим компютър, нито таблет. Аз също.

Лаптопът вкъщи ни е общ - на цялото семейство. Телефонът му бе елементарен самсунг от най-евтините, купуван дружно с моя преди 4 години, (показва остарял олющен уред в треперещите си ръце), само че аз мисля, че би трябвало да видят в него с кого е имал среща същия този ден.

Оказан му е напън. Въже в джипа нямаше – аз щях да знам. Защото всеки ден виждам какво поставя по седалките и в багажника. Въжето, с което се е обесил се е появило отнякъде. Ако го беше купил същия ден от някой магазин в Айтос до момента щяха да ми кажат.”

На въпрос дали е бил привързан към някакъв тип
хазарт, Мери отхвърли със същата решителност, с каквато може да се допусне любовна драма. Ето какво сподели тя във връзка идния ден след гибелта на Ромил епархийски съвет в Сливен:

„ Това беше постоянно съвещание и няма за какво да се е тормозил за дадените под аренда земи, тъй като сумите постъпваха по банкова сметка. И терените са раздадени за доста години напред. Ако имаше терзание за това, аз щях да знам.

Тук, в нашата черква има и счетоводител. Договорите се подписват с Църковното настоятелство, няма по какъв начин той да отклони средства за себе си.

Джипът „ Дачия” бе подаяние на Настоятелството от арендатора Валентин Георгиев и няма нищо нелегално в това, с документи е предаден. Аз самата нямам какво да укривам –личният ми живот е на показ, даже шофьорска брошура нямам.

Досега обаче брачният партньор ми бе моята опора, а в този момент аз не знам по какъв начин ще се оправя сама с двете ни пораснали деца, които се нуждаят занапред от поддръжка, с цел да поемат по своя път”, споделя Мери и влиза в дребното усойно магазинче с иконите, треперейки повече от мъка, в сравнение с от мраз в ранния есенен ден.
 20 свещеници, сред които и делегат на Светата Зографска обител отслужиха
заупокойна литургия и пристигнаха за панихидата на гроба  Районът към айтоската черква, в която Ромил служи 25 години е посипан от такива
възпоменания  В това магазинче продава свещи и икони от доста години скромната и вярваща в Бог
жена

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР