Важен е не само размерът, но е важна и системата,

...
Важен е не само размерът, но е важна и системата,
Коментари Харесай

Сиди: Важен е не само размерът на партийните субсидиите, но и как се изчисляват

" Важен е освен размерът, само че е значима и системата, по която се пресмята държавната дотация за партиите. Искаме таван на дотацията, с който партиите, които получават сега 15 млн. – 20 млн. лв. и си ги държат по сметки, да бъдат лимитирани. С това ще се почувства и някаква правдивост. От 5 до 6 лв. на глас е задоволително за водене на партийна активност и за естествена политика. " Това сподели пред БНР Александър Сиди от " Обединените патриоти ".

" Когато една огромна партия държи парите си по банкова сметка и не ги харчи по активност, значи, че парите са огромни ", акцентира той на няколко пъти. Но без да спомене за коя партия става дума. Най-голямата дотация е получавана от ГЕРБ - най-голямата партия в Народното събрание.

" Включително и ГЕРБ споделят, че рационалните доводи са да не бъде 1 лев за глас, само че да бъде понижена дотацията. На ГЕРБ им писна от популизма на Българска социалистическа партия. И Българска социалистическа партия, вместо да отидат при гласоподавателите си и да се извинят, че са сбъркали, основават следващия скандал с вярата да върнат доверието към себе си ", добави Сиди в предаването " Неделя 150 " на стратегия " Хоризонт ". 

Александър Сиди изрази вяра, че в залата на Народното събрание ще бъдат изложени рационални причини и че ще се доближи до равнище на партийните дотации, което да удовлетвори българските жители и да резервира постоянна политическата система.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР