Важен е маржът между покупна и продажна цена на горивата.

...
Важен е маржът между покупна и продажна цена на горивата.
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Важен е маржът между покупна и продажна цена на горивата

" Важен е маржът сред покупна и продажна цена на горивата. " Това съобщи водачът на партия " Воля " Веселин Марешки, който е притежател и на веригата бензиностанции VM Petroleum.
По думите му, " колкото е цинично Каракачанов и другите патриоти да приказват за пенсиите, толкоз е цинично Златев да приказва за цените на горивата. " Марешки направи този коментар във връзка изявление на Валентин Златев, който съобщи, че няма опция да се понижат цените на горивата в границите на упования от 30-40 стотинки.
" Големият въпрос е за какво има бензиностанции, които продават на 2,20 и на 1,80 лева за литър гориво, сподели Златев. " Очаквам тези, които продават на 1,80 лева да обяснят каква е структурата на цената на всеки литър бензин или дизел. Очаквам Националната организация по приходите (НАП) и министерството на финансите (МФ) да кажат това допустимо ли е ", добави още Златев.
Според Марешки, с цел да се изсветли бранша и да се опрости бележката за цената на горивата няма потребност да се написа данък и Данък добавена стойност. " Важен е маржът - доставна цена и продажна цена. Когато закупувам, имам доставна цена. Опитвам се да работя към 1 ст. облага, само че моят марж е 7 стотинки. Разходите са 5-6 стотинки, имам 1 ст. облага ", добави още той в изявление за bTV.
" Тази разлика да е поставена на касовата записка. Те могат да завишават разноските до безконечност, няма по какъв начин да изясняват, че това е доста комплицирано да се напише на касовата записка. Основно поради интернационалните цени на петрола паднаха цените на горивата, ", изясни водачът на партия " Воля ".
По думите му " преди години в случай че са грабвали със 70 ст. на литър, представете си какви са били разноските за прехрана. " " Държавата би трябвало да се намесва, само че не с ангажименти, а с действителни дейности. Всеки ще се ориентира с какъв марж го товарят ", е мнението на Марешки.
" На мен ми е мъчно да импортирам, представете си за по-дребните търговци. Народът се съмнява, че има картел и аз съм на страната на народа ", разяснява още той.
Марешки разясни, че не е излизал на митинг, защото счита, че " протестите би трябвало да са по време на избори. " Според него страната би трябвало да има свои хранилища за предпазване на горива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР