Вагон на товарен влак с фосфорна киселина е дерайлирал край

...
Вагон на товарен влак с фосфорна киселина е дерайлирал край
Коментари Харесай

Още един влак, този път с фосфорна киселина, дерайлира в Сърбия до българската граница

Вагон на товарен трен с фосфорна киселина е дерайлирал край сръбския град Зайчар малко след среднощ, заяви Българска телеграфна агенция като се базира на вестник " Данас ".

Около половин час след 12 ч. през нощта на неотдавна реконструираната железопътна линия Зайчар - Княжевац товарен вагон, който е превозвал фосфорна киселина, дерайлира покрай село Вратарница, написа сръбското издание.

От общо 12 вагона е дерайлирал един. Влакът е пътувал от пристанището Прахово за Шабац и е превозвал фосфорна киселина за потребностите на завода " Elixir Zorka ".

Говорителят на полицията в Зайчар Александър Богоевич сподели пред " Данас ", че става въпрос за една цистерна с фосфорна киселина, само че тя не се е разляла. На мястото е дошъл екип от Ниш, който изважда цистерните от железопътната линия.

" Хората не би трябвало да се тормозят, обстановката не е като в Пирот “, отбелязва Богоевич.

Полицаи и пожарникари са на терена, а достъпът до вагоните е неразрешен.

Изданието написа още, че през март тази година тогавашният министър на строителството, превоза и инфраструктурата Томислав Момирович и кметът на Зайчар Бошко Ничич са споделили, че железницата е реконструирана. Хора, които са на мястото, на което вагонът е дерайлирал обаче, настояват, че релсите са в извънредно неприятно положение, а на винтовете написа, че са от 1962 година

Само преди дни в Пирот влакът " Еликсир Зорке ", пренасящ амоняк, дерайлира и изтече киселина, вследствие на което двама души починаха, отбелязва белградският вестник.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР