Вагон на товарен влак с фосфорна киселина е дерайлирал край

...
Вагон на товарен влак с фосфорна киселина е дерайлирал край
Коментари Харесай

Нов влаков инцидент в Сърбия, дерайлира вагон с фосфорна киселина

Вагон на товарен трен с фосфорна киселина е дерайлирал край сръбския град Зайчар малко след среднощ, оповестява вестник " Данас ".
Около половин час след среднощ на неотдавна реконструираната железопътна линия Зайчар - Княжевац товарен вагон, съдържащ фосфорна киселина, дерайлира покрай село Вратарница, написа изданието. От 12 вагона един е дерайлирал. Влакът е пътувал от пристанището Прахово за Шабац и е превозвал фосфорна киселина за потребностите на завода " Elixir Zorka ".
Говорителят на полицията в Зайчар Александър Богоевич заяви, че става въпрос за една цистерна с фосфорна киселина, само че тя не се е разляла. Малко преди девет часа сутринта дойде екип от Ниш, който сега изважда цистерните от железопътната линия.
" Хората не би трябвало да се тормозят, обстановката не е като в Пирот “, уточни Богоевич.
Полиция и пожарникари са на терена, а достъпът до вагоните е неразрешен. Вагоните носят знака на фабриката " Elixir Zorka " от Шабац. Недалеч от мястото, където влакът е дерайлирал, е река Тимок, съобщи Българска телеграфна агенция.
През март тази година тогавашният министър на строителството, превоза и инфраструктурата Томислав Момирович и кметът на Зайчар Бошко Ничич обявиха, че железницата е реконструирана, макар че е във очевидно неприятно положение, отбелязва изданието. Хора, които сега са на мястото, където влакът дерайлира, настояват, че релсите са в извънредно неприятно положение, а на винтовете написа, че са от 1962 година Само преди дни в Пирот влакът " Еликсир Зорке ", пренасящ амоняк, дерайлира и изтече киселина, вследствие на което двама души починаха, отбелязва белградският вестник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР