Вагнер изигра ключова роля при окупацията на Бахмут. Но шефът

...
Вагнер изигра ключова роля при окупацията на Бахмут. Но шефът
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Кучетата на Путин се нахвърлиха върху Пригожин

" Вагнер " изигра основна роля при окупацията на Бахмут. Но шефът на групировката Евгений Пригожин не е приветстван като воин.

Бизнесменът разгласи, че " Вагнер " изцяло се е изтеглил от града, за чието завладяване десетки хиляди наемници (мнозинството от които затворници) заплатиха с живота си. Бахмут към този момент е под контрола на постоянната съветска войска, водени от военния министър Сергей Шойгу и военачалник Валерий Герасимов. С общителната поддръжка на чеченската орда " Ахмат ".

Заради намесата на чеченците през предходната седмица се развихри нов скандал сред основните субекти на съветската атака. От месеци Пригожин насочва предизвикателни мнения към Шойгу и Герасимов. Понякога той ги обвинява в некомптентност, различен път - в умишлен саботаж на съветската войска и " Вагнер ". Но всичките му словоизлияния са съпроводени с груби обиди и насмешки. Шойгу и Герасимов резервират безмълвие.
" Кучетата " на Путин 
Чеченците, чийто водач Рамзан Кадиров е прочут като " хищното куче на Путин ", обаче не са познати със своята сбитост. След като Бахмут се трансформира и в тяхна битка, солените забележки на Пригожин започнаха да ги нервират. " Готвачът на Путин " даже си разреши да се усъмни в способността на " Ахмат " да води сполучлива офанзива в посока " освобождението " на Донецка област.

Така преля чашата и на 1 юни " дясната ръка на Кадиров " Адам Делимханов - чеченски народен представител от " Единна Русия " и боен пълководец (награден е със званието " Герой на Русия " поради " прочистването на Мариупол " ) предизвести шефа на " Вагнер " да " спре да крещи ". 

" Видях в " Телеграм " послание на Евгений Пригожин, в което споделя, че не е доста наясно каква работа прави подразделението " Ахмат ". Очевидно е, Женя, че ти не разбираш и няма за какво да разбираш. Подразделението " Ахмат " както постоянно извършва всички задания, сложени от главнокомандващия. Ако не можеш да схванеш, може да кажеш място и време и ще ти разбираем това, което не ти е ясно ".

Председателят на чеченския парламент Магомед Даудов отиде по-далеч. Той напомни на Пригожин, че по време на Втората международна война поради скорошните му изказвания би бил разстрелян.

" For such words in the Second World War, they would immediately put you up against the wall. "

Chairman of the Chechen Parliament Daudov also spoke out against Yevgeny Prigozhin:

“Our fighters also had problems, but this does not mean that a warrior should shout about it. In…
— GWAR69???????????????? (@GwarWorin)

На 2 юни Пригожин увери, че е приказвал с Кадиров по телефона и че още веднъж са в положителни връзки. Той упрекна " секта в Кремъл ", че се пробва да скара чеченците и " Вагнер ". 

" Кутията на Пандора към този момент е отворена – ние не сме тези, които я отвориха ", сподели Пригожин в известие, оповестено от неговата пресслужба. " Някаква кремълска кула реши да играе рискови игри. Опасните игри станаха нещо всекидневно за кулите на Кремъл... те просто унищожават съветската страна ".

Пригожин сподели, че чеченските забележки по негов адрес му припомнят на началото на 90-те години.

" Ясно е, че направените изказвания бяха много провокативни, целящи да ме наранят и изплашат ".

За край предприемачът, които има премного врагове в Русия, реши още веднъж да раздразни " кучетата " на Кремъл. Той означи, че " няма подозрение " кой би победил в битка сред чеченците и " вагнеровци ".
" Белгородската национална република "
Славата на Русия на боен колос е в предишното. Това става все по-видно, с помощта на съветските проукраински доброволци, които от предходната седмица насам продължават да нападат граничните територии на Руската федерация - най-вече Белгородска област.

Според журналиста Джейсън Джей Смарт най-малко 4 града са попаднали под контрола на " Руския доброволчески корпус " и легиона " Свобода за Русия "  на територията на това, което шеговито към този момент се назовава " Белгородска национална република ".

BELGOROD PEOPLE’S REPUBLIC IS EXPANDING!

“Already at least 4 towns have come under the control of the RDK and the Legion of Free Russia.

The Kremlin does NOT control these territories.

There are battles for Moore, Nekhotevka, Zibrovka, Arkhangelsk, Novaya Tavolzhanka,…
— Jason Jay Smart (@officejjsmart)

В неделя се случи немислимото - бойци от Руския доброволчески корпус заловиха съветски бойци. На територията на Русия.

10 Captured and 1 Wounded Russia Soldiers by the RDK and the Legion in /

The Russian governor of Bilhorod refused to negotiate with the freedom fighters. The captives will be handed over to the Ukrainians soon if the Governor didn’t come.
— Getty (@region776)

Губернаторът на Белгородска област отхвърли да договаря за връщането на хванатите и по думите на " освободителите " те ще бъдат предадени на украинските управляващи.
Рашисти на седмицата
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " Рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден " грабва Владимир Смирнов - ръководител на " Кримския съюз на ветераните от бойни дейности ", който предлага просто наказване за проявата на " русофобия " - екзекуция.

" За да се заобикалят такива демонстрации на русофобия в нашата страна, би трябвало да има сурови санкции. Както е било по времето на Съветския съюз - имаше " зложелател на народа ". Това би трябвало да се случва публично с тези, които намерено дискредитират и пропагандират друга идеология от тази, която имаме у нас, с цел да може другите да видят и да знаят това. Когато в Съветския съюз си " зложелател на народа ", тогава можеш да бъдеш разстрелян или изпратен на изгнание в Сибир. Твоите родственици към този момент няма да получават компенсации и изплащания, обществото ще ги презира и тогава хората ще се замислят дали въобще си коства да си отварят устата ".

" Rusophobia " should be punished by death or being sent away, Crimean " activist " suggests.

He suggested bringing back the Soviet " enemy of the people " punishment when people could be executed or sent to Siberia, and their families would be despised by society. " Then you would…
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Тази седмица ще " осребрим " зам.-председателя на Държавната дума Пьотр Толстой - праправнук на популярния публицист Лев Толстой. Той е принуден да дава отговор пред съветската държавна телевизия " Россия 1 " за непростимо действие - преди доста години е изпратил щерка си в Съединени американски щати.

Толстой отегчено се оплаква, че непрекъснато би трябвало да изяснява по какъв начин рожбата му само е изкарала двуседмичен стаж в Америка, проведен от учебното заведение й.

" Разбирам, че това е моя голям грях, моята световна виновност, тъй като от този момент щерка ми порасна, приключи университет и всички не престават да ми споделят: " Дъщеря ти е в Америка, копеле! Тези депутати, продадоха всичко! " Нищо не съм продал, тя отиде в Америка. Простете ми, апелирам ви. И аз също учих, учих във Франция - получих там второ висше обучение. За това също се оправдавам. Ако това е закононарушение, тогава е извънредно ".

Спасителен пояс хвърля водещият, който услужливо напомня, че основната редакторка на RT Маргарита Симонян е учила в Америка. Това очевидно вдъхва убеденост на Толстой, който приключва триумфално под акомпанимент от бурни овации.

" Мисля, че най-попарените патриоти са тези, които са живеели там. Живеел си на Запад - стига ти! "

Deputy head of Russian parliament says he still apologizes to Russians for his daughter who spent two weeks in the US a while ago.

He thinks that an experience of living in the West contributes to being a bigger patriot of Russia.

For some reason, many of those patriots choose…
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
За първи път в историята на " Рашисти на седмицата " ще дадем " златен орден " на творение без лично име. Той отива при груповия сборен облик на съветската пропагандна машина, която роди ново украинско " оръжие " - в неугледна плантация край Рубижне.

" Има причина да сме на това място ", споделя ни кореспондентка на РИА Новости във военна униформа. " Бяхме предизвикани от документ, който открихме в Рубижанската санитарна станция. Това е писмо с молба към 57-ата бригада, която през 2019 г. бе в региона на Рубижне, да съпроводи два камиона на територията на локална плантация за риби в Луганск, идващи с карго транспортен съд от Вашингтонския университет в Мизури. Ако погледнете открити източници в Интернет, този университет се занимава с развъждането на военни инсекти. Той първи стартира да опитва със скакалци. Първоначално оттова са опитвали да ги тестват за сапьорска активност ", споделя журналистката, след което ни демонстрира от близко остатъци на опасните твари.  " Точно тук може да видите крила на скакалец. Това потвърждава, че насекомите са били тук ", отбелязва тя, след което дава диагноза. " Или са изгоряли, или нещо им се е случило ".

В остатъка от видеото репортерката умъртвява всички подозрения към истинността на опасността. Тя излага експертизата на " еколози от ЛНР ", съгласно които скакалците са от " неестествен генезис ", защото били идентични по мярка.

Russian RIA Novosti published an article about locusts, which Ukraine allegedly deliberately used to destroy crops in the " LPR " (occupied territory of Ukraine) and other regions of Russia.

Russians have been consuming such information for years and willingly believe it.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР