Въглищният сектор, рано или късно, трябва да намери нови възможности

...
Въглищният сектор, рано или късно, трябва да намери нови възможности
Коментари Харесай

Сандов: Работи се по териториални планове за трите въглищни региона в България

„ Въглищният бранш, рано или късно, би трябвало да откри нови благоприятни условия за развиване. Това е ангажимент, който България е поела към Европейския съюз, само че и към световния свят. Това съобщи пред публицисти вицепремиерът по климатичните промени и министър на околната среда и водите Борислав Сандов преди началото на днешната Национална конференция „ Работеща България за бъдещето на труда “, проведена от КСНБ.  

„ Проблемите, касаещи климатичните промени, засягат всички нас. Не може човечеството да бъде жертва и пленник единствено на работещите в този бранш ", съобщи той.

По думите на Сандов има явен проект, който включва през идващите няколко години, „ повече от десетилетие ", плавното извеждане на част от въглищните комплекси и намирането на благоприятни условия за тяхната подмяна още веднъж в енергийния бранш или в други браншове.

„ Работи се по териториални проекти за трите въглищни района в България. На стадий сме те да бъдат финализирани, да бъдат подложени на разискване със заинтригуваните страни, което да се случи в границите на месец юни ", изясни вицепремиерът. Той уточни, че след лятото би трябвало да стартират да се употребяват парите от Фонда за обективен преход, които са за основаване на нови благоприятни условия в стопанската система и за работещите в този бранш. Сандов уточни, че задачата е да няма разтърсвания от социално-икономическа позиция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР