Въглищните централи продължават да са важна част от прехода към

...
Въглищните централи продължават да са важна част от прехода към
Коментари Харесай

Въглищните централи продължават да са важна част от прехода към нисковъглеродна икономика


Въглищните централи не престават да са значима част от прехода към нисковъглеродна стопанска система, защото обезпечават нужната непоклатимост на мрежата, захранвана от увеличаващ се дял електрическа енергия, създавана от възобновими източници, това съобщи президентът на ЕЙ И Европейски Съюз България Оливие Маркет по време на конференцията „ Пазарната интеграция на ВЕИ и преходът към чиста сила “.

Другият метод да се подсигурява стабилността на мрежата без подозрение са масивите за предпазване на сила - технология, в която ЕЙ И Европейски Съюз е международен водач. Наличието на масиви за предпазване на сила поддържа системата и разрешава консолидираното на повече възобновими източници, съобщи Маркет. Той даде образец с план на ЕЙ И Европейски Съюз в Кауай, Хавайските острови, където компанията развива слънчев парк от 28 MW, разполагащ с 100 MWh акумулатори за предпазване. Паркът обезпечава непоклатимост на електроенергийната мрежа и депозиране на сила, която може да се употребява в часовете на пиково ползване.

Форумът, който се организира в София през днешния ден, събра уважавани енергийни специалисти и представители на институциите, измежду които министърът на енергетиката Теменужка Петкова, Делян Добрев – ръководител на парламентарната Комисия по енергетика, доцент Иван Иванов – ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране, Мехтхилд Вьорсдьорфер – шеф „ Възобновяеми енергийни източници, научни проучвания и нововъведения и енергийна успеваемост “ в Генерална дирекция " Енергетика " на Европейската комисия, Рикардо Горини - старши програмен чиновник в Международната организация за възобновима сила (IRENA) и доста други.

ЕЙ И Европейски Съюз участва в България от 2001 година и е измежду най-големите вложители за последните 25 години с инвестиции, надхвърлящи 1.6 милиарда евро. ЕЙ И Европейски Съюз България е мажоритарен притежател на ЕЙ И Европейски Съюз Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – „ Свети Никола” край Каварна, притежател на една от най-новите и съвременни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово”, на оборудването за депониране на боклуци край село Обручище, както и на Център за Споделени Услуги в София.

Корпорацията ЕЙ И Европейски Съюз (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 200. Ние осигуряваме налична и устойчива сила в 15 страни посредством разнороден портфейл от разпределителни компании, както и посредством топлоелектрически централи и планове за възобновими енергийни източници. Нашите чиновници са отдадени на концепцията да реализират високи оперативни резултати и да дават отговор на изменящите се потребности от сила в света. Приходите ни през 2017 година са на стойност 11 милиарда $, като притежаваме и управляваме активи за общо 33 милиарда $.

Ние сме отдадени на това да подобряваме живота на нашите консуматори посредством потребление на енергийни решения, които обгръщат необятна гама от технологии и типове горива в това число въглища, дизел, газ, нефт, кокс и възобновими енергийни източници. Нашият екип споделя пристрастеността да оказва помощ в посрещането на актуалните и възходящи международни енергийни потребности, до момента в който обезпечава на общността и страната, в която работи, опцията за стопански напредък, с помощта на съществуването на надеждни и налични източници на сила.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР