Въглехидратите са враг номер едно на стройната фигура. Разбира се,

...
Въглехидратите са враг номер едно на стройната фигура. Разбира се,
Коментари Харесай

Как правилно да приемаме въглехидрати, за да сме стройни и здрави?

Въглехидратите са зложелател номер едно на стройната фигура. Разбира се, това не значи, че би трябвало изцяло да ги изключим от менюто си. В случая е най-добре да се научим да ги консумираме по верния метод и да не прекаляваме с количеството им. 

Американският диетолог Джесика Бол разкри трик, с помощта на който може да консумирате въглехидрати, без да навредите на фигурата си.

На феновете на тестени произведения и самун тя предлага да избират пълнозърнести храни.

Факт е, че те съдържат желязо, витамини от група В, фибри, антиоксиданти. Тези храни включват кафяв ориз, овесени ядки и пълнозърнест самун.

Освен това Бол означи, че плодовете не би трябвало да се отстраняват от менюто. Те съдържат естествени захари, които ще ви помогнат  да се откажете от изкуствените им аналози. 

Диетоложката поучава да включите в менюто си и доста зеленчуци. Не се отхвърляйте изцяло от картофите и царевицата поради въглехидратите в тях. Те съдържат доста потребни субстанции. Например калий, фибри, витамин С.

Експертът предлага още да включите в менюто си нахут, фасул и леща, които също съдържат въглехидрати. Тези храни могат да ви оказват помощ да отслабнете и да редуцирате риска от развиване на диабет.

Диетологът изясни и за какво не би трябвало да се отхвърляме от млякото. То е отличен източник на калций, витамин В12, калий и протеини, написа " Yahoo! Life ".
Не забравяйте, че всяка въглехидратна храна е добре да се употребява дружно със свежи зеленчуци или най-малко би трябвало да ги включите в главните си хранения за деня.
МИТОВЕ за въглехидратите, на които всички имат вяра
Въглехидратите към момента се свързват с изказванието, че са най-големите виновници за надномерно тегло. Те са макронутриенти и премахването...

Важно е и да не се прекалява с въглехидратите и да се храните уравновесено. Добре е да се придържате и към едно главно предписание - не яжте тестени произведения с млечни храни, както и не консумирайте месо с самун. 

Спазването на тези правила ви подсигурява стройна фигура и здраво здраве.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР