Въглехидратите, като макаронените изделия, картофите, ориза и здравословните мазнини най-успешно

...
Въглехидратите, като макаронените изделия, картофите, ориза и здравословните мазнини най-успешно
Коментари Харесай

Съвети как да предотвратим тежкия махмурлук

Въглехидратите, като макаронените произведения, картофите, ориза и здравословните мазнини най-успешно предотвратяват тежкия махмурлук, поучават от английската Национална здравна работа.

Посочените храни си съперничат с алкохола и това забавя усвояването му, показват оттова.

Тъмните питиета в противен случай – утежняват махмурлука. Те съдържат повече субстанции, създадени по време на процеса на ферментация, които могат да раздразнят мозъка и да причинят главоболие. Затова по-безопасни са светлите питиета като водка и джин, само че в лимитирани количества.

Добре е човек да следва личния си темп на пиянство и да не се подвежда от близките. Полезно е и алкохолът да се редува с вода.

Друг значим съвет на здравните експерти е да се чете процентът на алкохола на етикета. По-ниското число би облекчило организма.

Много значима е рехидратацията. Затова е потребно преди запивката са се поеме половин литър вода и още толкоз преди лягане.

След празника е добре да се закуси с артикули, съдържащи цинк, магнезий, калий, витамини от групата В, аминокиселини и антиоксиданти. Богати на тези детайли са яйцата, бананите, сушените плодове.
По материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР