Вагиналните микози не са сериозно заболяване, но симптомите им –

...
Вагиналните микози не са сериозно заболяване, но симптомите им –
Коментари Харесай

Как да сложите край на вагиналните микози?

Вагиналните микози не са съществено заболяване, само че признаците им – парене и сърбеж, са непоносими. За благополучие, вагиналните микози се лекуват все по-успешно и рецидивите им могат да бъдат избегнати.
Основните признаци на вагиналната микоза са гъстото бяло течение и сърбежът. Понякога срамните устни са подути и зачервени, а при уриниране се усеща парене. Тези признаци се изясняват с прекомерно бурното развиване на гъбичките от типа Candida във вагиналната флора. Тяхното наличие в малко количество е изцяло обикновено, само че когато са доста, те водят до микоза – най-често срещания гинекологичен проблем на всяка възраст на дамата. Случва се даже при дребните девойки. Бременността е изключително сензитивен интервал – счита се, че 60% от бъдещите майки страдат най-малко един път през тези девет месеца от гъбична зараза.

Самолечението допустимо ли е?
Да, в действителност е изцяло допустимо сами да се погрижите за лекуването на вагиналната микоза благодарение на местни или орални средства. При изискване че става дума тъкмо за този проблем! Ако имате подозрения, поговорете с аптекаря.

При микоза бялото течение е гъсто и лишено от миризма.

Ако е жълтеникаво или зеленикаво и има миризма, е допустимо това да е зараза. В подобен случай е нужна консултация с доктор и вероятно банкет на антибиотик.

При съществуване на сърбеж без бяло течение, на първо време би трябвало да се мисли за влагалищна сухота, постоянно срещана през менопаузата.

Тя изисква други средства, разнообразни от тези, употребявани при микозата.

Кога е нужна консултация с доктор?
Няма нищо извънредно в това да имате един-два пъти в годината вагинална микоза. Но когато това става по-често, е редно да се консултирате с гинеколог.

Не тъй като нещо грози здравето ви, а с цел да възстановите положителната си форма и удоволствието от секса.

Ако превантивните ограничения, т.е. вярната хигиена, не ви оказват помощ, лекарят ще ви предпише вагинални капсули.

Кое е ефикасното лекуване?
Някои от вагиналните капсули се употребяват в границите на три поредни дни, други – през няколко дни.

Има и такива с дълготрайно деяние и единствено една капсула е задоволителна.

Във всички случаи вагиналните капсули се слагат вечер при лягане. Те не са противопоказни за бременните дами.

Противогъбичните кремове са уместни единствено в случай че има раздразнение и зачервяване на външните полови органи.

Противозачатъчните въздействат ли?
Дълго време оралната контрацепция беше считана за рисков фактор за вагинални микози, само че това не бе потвърдено с нито едно съществено проучване

Някои противозачатъчни могат да провокират вагинална сухота, само че не и гъбична зараза.

Противозачатъчната серпантина също бе упреквана, че улеснява размножаването и фиксирането на гъбичките във вагината, само че и това се оказа погрешно. За сметка на това се знае сигурно, че положенията на стрес и отмалялост благоприятстват гъбичните инфекции, вероятно тъй като въздействат на салдото на вагиналната флора.
Могат ли хигиеничните артикули да навредят?
Сапуните и геловете, основани особено за интимния тоалет, имат рН, приспособено към хидролипидния пласт на вагината, тъй че те могат да оказват помощ за предварителната защита на гъбичните инфекции, без да нарушат салдото на вагиналната флора.

Трябва да се заобикалят обаче парфюмираните душ гелове, както и вагиналните душове. Тоалетът се прави един път на ден с ръка, а не с гъба или ръкавица. Мокрите кърпички и спрейовете също са несъответствуващи.

ИНТЕРЕСНО И ПОЛЕЗНО ЗА ВАГИНАТА:

Помагат ли пробиотиците?
Установено е, че приемът на антибиотици постоянно е последван от вагинална микоза. Това се изяснява с резултата на медикаментите върху салдото както на вагиналната, по този начин и на чревната флора, която се намира в съседство. В такива условия гъбичките Candida се развиват доста по-лесно.

Лекарите предлагат след лекуването на вагиналната микоза да се взимат пробиотици за възобновяване на флората, което е и ефикасна превантивна мярка. При някои дами менструацията е съпроводена от гъбична зараза. За тях са подобаващи тампони, напоени с пробиотици.
Епилацията рисков фактор ли е?
Все повече лекари считат, че цялостното епилиране на бикини зоната благоприятства появяването на гъбични вагинални инфекции. Космите способстват за салдото на вагиналната флора и премахването им усилва риска от микоза.
Вагиналната микоза не се предава по сексуален път
Излишно е да отправяте обвинителни погледи към вашия сътрудник. Употребата на презерватив също няма да послужи по време на микозата по този начин или другояче половият акт през този интервал може да докара до болки и дискомфорт.

Вагиналната микоза не е заразна, само че в редки случаи мъжът може да усети леко инфектиране на члена, което се успокоява благодарение на противогъбичен крем.

лекуването и два дни след преустановяването му.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР