ВАДЖИМА, Япония (AP) — Вторичните трусове заплашваха да затрупат още

...
ВАДЖИМА, Япония (AP) — Вторичните трусове заплашваха да затрупат още
Коментари Харесай

Земетресенията в Западна Япония взеха 100 жертви; дъжд и сняг застрашават и без това нестабилната земя

ВАДЖИМА, Япония (AP) — Вторичните земетресения заплашваха да затрупат още домове и да блокират пътища, които са от решаващо значение за доставките на помощ, защото броят на жертвите от земетресенията, които раздрусаха западното крайбрежие на Япония предходната седмица, доближи 100 в събота.

Сред починалите беше 5-годишно момче, което се възстановяваше от пострадвания, откакто вряла вода се разля върху него по време на земетресението с магнитуд 7,6 в понеделник. Състоянието му ненадейно се утежни и той умря в петък, съгласно префектура Ишикава, най-тежко засегнатия район.

Длъжностни лица предизвестиха, че пътищата, към този момент напукани от десетките трусове, които не престават да раздрусват региона, може да се срутят изцяло. Този риск нарастваше с упования дъжд и сняг през нощта против неделя.

Съобщените смъртни случаи доближиха 98 по-рано в събота, а още два смъртни случая бяха обявени в град Анамизу, до момента в който чиновниците организираха ежедневната си среща за разискване на стра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР