Вадете бутер тестото от хладилника и забърквайте крема, че сладкишът

...
Вадете бутер тестото от хладилника и забърквайте крема, че сладкишът
Коментари Харесай

Домашен сладкиш с многолистно тесто

Вадете бутер тестото от хладилника и забърквайте крема, че сладкишът би трябвало и да престои, преди да го поднесете

Необходими Продукти

● бутертесто - 2 листа
● ядки - 150 г натрошени
● стафиди - 80 - 100 г накиснати в ром

за крема


● пудинг - 2 пакетчета
● прясно мляко - 1 л
● захар - 1, 2 ч.ч.
● есенция - 1 ампула ромова
● масло - 250 г

Начин на подготвяне

Всеки лист бутер тесто се опича в тава в печката. След като хубаво се разлисти и зачерви се вади и се оставя да се охлади. Всеки лист се разделя благодарение на нож на 2 обособени платки и се получават общо 4 (може и на повече).

Приготвя се пудинга съгласно напътствията на опаковката, като се разтваря в част от млякото и се прибавя към кипналото прясно мляко със захарта. Добавя се ромовата есенция и се бърка, до момента в който се сгъсти. Готовият пудинг се оставя да изстине изцяло (до стайна температура).

Разбива се мекото масло на бухнал и равен крем дълготрайно време с миксер. Пудинга и маслото би трябвало да са с идентична температура, тъй като другояче кремът няма да се получи. На порции добавяйте изстиналия пудинг към маслото и разбийте до еднороден маслен крем.

С по този начин приготвения крем слепете обособените платки бутер тесто. Върху всеки блат поръсвайте по малко стафиди и пръски от рома, от горната страна крем и натрошени ядки. Намажете тортата от горната страна щедро с крем и направете декорация по избор. Сложете я в ледник за 1 нощ/ден преди да поднесете.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР