В12 е един от най-важните витамини за здравето на всеки

...
В12 е един от най-важните витамини за здравето на всеки
Коментари Харесай

Имате задух и шум в ушите? Липсва ви витамин В12

В12 е един от най-важните витамини за здравето на всеки човек. На първо място, той е нужен за образуването на червени кръвни кафези, синтеза на РНК и ДНК, аминокиселини и протеини. Нещо повече, той обезпечава непоклатимост на нервната система.

Липсата на витамин В12 предизвика голям брой признаци, които водят до бързо утежняване без уместно лекуване. Един от главните признаци е появяването на непрекъсната мъчно обяснима отмалялост и физическа уязвимост. При такива положения даже заран, след здрав и дълъг сън, вие се чувствате смазани.

Според специалисти това се дължи на въздействието на витамин В12 върху образуването на червени кръвни кафези, чиято съществена функционалност е да реалокира кислорода през тялото. Именно той е извънредно нужен за възобновяване от физическа интензивност.

Други признаци на изчезнал детайл са зной, главоболие, бледност на кожата, чувство за звук в ушите, намаляване, понижен вкус. Дефицитът на В12 може да бъде диагностициран посредством разбор на признаците и кръвни проби. Бързото идентифициране и лекуване на такова положение ще помогне да се избегнат съществени здравословни проблеми, които, в случай че не бъдат взети подобаващи ограничения, могат да доведат до необратими последствия, предизвестяват специалисти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР