В знак на спешна нужда да подкрепи военните си сили

...
В знак на спешна нужда да подкрепи военните си сили
Коментари Харесай

Русия планира да включи в армията и мъже над 40 г.

В знак на незабавна потребност да поддържа военните си сили в Украйна, Народното събрание на Русия ще прегледа законопроект, който разрешава на руснаци над 40 години и на чужденци над 30 година да се запишат в армията.

В уеб страницата на Държавната дума - Долната камара на Народното събрание - написа, че този ход ще разреши на армията „ да употребява уменията на по-възрастните експерти. За потреблението на високопрецизни оръжия, употребата на оръжия и военна техника са нужни професионални експерти. Опитът демонстрира, че те стават такива на възраст 40-45 години ", се споделя в отчета.

Понастоящем единствено руснаци на възраст 18-40 години и чужденци на възраст 18-30 години могат да сключат контракт с армията.

Русия претърпя големи неуспехи и тежки загуби на хора и техника в продължаващата към този момент близо 90 дни война, в която Украйна активизира на практика цялото си възрастно мъжко население. Въпреки че пое цялостен надзор над руините на Мариупол, Москва остава надалеч от задачата си да завземе целия район Донбас в Източна Украйна.

" Очевидно е, че руснаците имат проблеми. Това е последният опит да се оправят с дефицита на човешки запас, без да тревожат личното си население. Но за Кремъл става все по-трудно да прикрива неуспехите си в Украйна ", съобщи американският военачалник в оставка Бен Ходжис, някогашен командващ на силите на американската войска в Европа.

Джак Уотлинг, експерт по сухопътни войни в английския мозъчен концерн за сигурност и защита RUSI, добави пред Ройтерс, че съветската войска изпитва дефицит в пехотата.

" Русия би трябвало да стабилизира военните си елементи в Украйна и да сътвори нови, с цел да усъвършенства позициите си на терен ", сподели той. „ Това ще бъде муден и комплициран развой, само че може да бъде интензивен посредством активизиране на хора със съществуващи умения и боен опит “.

От Думата обявиха, че препоръчаното законодателство ще улесни и набирането на цивилни медици, инженери и експерти по връзки.

Отделно от това съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи в петък, че Русия образува 12 военни елементи в западния си боен окръг в отговор на „ възходящите закани “ там, като се базира на кандидатурите за участие в НАТО на Финландия и Швеция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР