В знак на солидарност с Украйна външните министри от Европейския

...
В знак на солидарност с Украйна външните министри от Европейския
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС заседават в Киев

В знак на взаимност с Украйна външните министри от Европейския съюз се събраха в Киев на невиждана среща. За първи път европейските първи дипломати заседават в страна, която не е член на общността, и в която се водят военни дейности.

Победата на Украйна във войната против Русия зависи от съдействието с Европейския съюз, съобщи украинският президент на среща с министрите. Първият посланик на Европа Жозеп Борел съобщи, че срещата е знак, че Европейска комисия твърдо поддържа Украйна. Основните тематики, които разискаха външните министри с украинските управляващи са европейската поддръжката за Киев, формулата за мир на президента Зеленски и бъдещото участие на Украйна в Евросъюза.

" Предложих на Украйна нов двустранен пакет от финансова помощ до 5 милиарда евро за идната година. Надявам се, че до края на тази година страните-членки ще реализиран единодушие и помощта ще бъде утвърдена. Ние ще продължим да упражняваме украински бойци. Целта ние да обучим 40 хиляди бойци, което включва и водачи на изтребители. Работим и за усилване на съдействието сред оръжейните промишлености на Украйна и Европейския съюз ", съобщи Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по сигурността и външните работи.

От главните претенции на Киев е Брюксел да стартира разискването на нови наказания против Москва, които да лимитират благоприятни условия на Русия да създава оръжие. Желанието на Украйна е да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз до края на тази година. В срещата взе участие и българският външен министър Мария Габриел.

" Убеден съм, че Украйна и целият свободен свят могат да надделеят в това опълчване. Нашата победа зависи директно от нашето съдействие: колкото по-силни и кардинални стъпки предприемем дружно, толкоз по-скоро тази война ще завърши. С възобновяване на нашата териториална целокупност и гаранции за мира за цяла Европа ", сподели украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР