В знак на протест срещу пакета Мобилност в Пловдив превозвачи

...
В знак на протест срещу пакета Мобилност в Пловдив превозвачи
Коментари Харесай

В знак на протест - превозвачи в Пловдив запалиха камион

В знак на митинг против пакета " Мобилност " в Пловдив превозвачи изгориха тежкотоварен камион. Те още веднъж обявиха, че в случай че бъде призната новата регулация, това ще унищожи българския транспортен бизнес. Протестът се провежда в Пловдив, тъй като там са най-големите логистични интернационалните бази в превоза.

 © БГНЕС
Камионът, облепен с протестни лозунги, бе полят с нафта и разпален в базата на една от транспортните компании. След няколко минути пожарникари го загасиха.
Ангел Траков - ръководител на УС на Съюза на интернационалните превозвачи: Да видят евродепутатите и цяла Европа. И да се усещат гузно, тъй като идната година хората може да се палят сами, вместо камиони да палят, тъй като ще изгубят 30-годишни компании, които като лични деца са основали.
Илия Кустурски е притежателят на камиона, който бе разпален, а компанията му оперира с 15 ТИР-а. Преди ден той е продал най-модерния си камион, обезпокоен, че няма да може повече да го изплаща.

Илия Костурски - притежател на транспортна компания: За страдание не смеем да теглим към този момент заеми, тъй като не знаем по какъв начин ще ги обслужваме. Една неустановеност в България ще настане и тя доста скоро и тя ще бъде усетена от всички.  Приеха пакет „ Мобилност “ на първо четене, дефинитивно остава за идващия Екологичен потенциал Приеха пакет „ Мобилност “ на първо четене, дефинитивно остава за идващия Екологичен потенциал
Европейският парламент одобри на първо четене противоречивия пакет Мобилност. Бяха отхвърлени всички над 1000 оферти за промени, препоръчани от българските...

Превозвачите имат вяра, че към момента имат потребни ходове по време на Румънското председателство.
Йордан Арабаджиев - изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи: Ще вървим на всички места - в Букурещ, в Брюксел, в Старсбург, само че нямаме желание да се отхвърляме.
Превозвачите са подготвени да продължат да палят камионите си, в случай че настояванията им не бъдат чути.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР