В знак на протест собственик на имот в столичния квартал

...
В знак на протест собственик на имот в столичния квартал
Коментари Харесай

Жител на Люлин загради парцел, отреден за булевард - иска 50 лева наем

В знак на митинг притежател на парцел в столичния квартал " Люлин " загради имот, предназначен за бул., който сега се употребява за паркинг. Решил е да желае по 50 лв. наем на всеки, който паркира там.
Причината е, че повече от 10 години общината не го обезщетява. Оказва се, че законът е на негова страна.

Тази заран поданици на " Люлин " с неразбиране открили, че някой загражда паркинга пред блока им.

Новият обстоен организационен проект на столицата планува на това място да минава улица. Собственикът на терена обаче към този момент е сложил колчета и бележки на колите, че ще бъдат преместени наложително.

За последните 10 години Атанас Германов няколко пъти е желал да бъде заплатен, само че към този момент без резултат. Затова взема решение да направи това, което законът все още му разрешава - да загради парцела си.

" Мога да го употребявам, това е мой парцел. Мога да си сложа тук една палатка и несолидна постройка и да си го употребявам, за какво да не мога?
След като не мога да употребявам за друго това място, с изключение на да си е мое и да заплащам налог за него, да ми го платят, само че те ми споделят не можем в този момент, нямаме пари ", съобщи Атанас Германов, притежател на парцела.

" Районната администрация не може нищо да предприеме, уповавам се да се откри добър разговор, само че той не лимитира нито достъпа до постройката, нито прекосяването по улицата ", добави Милко Младенов, кмет на регион " Люлин ".

По думите му мъжът е в правото си да загради парцела с декоративна ограда, където към момента не осъществена улица.

Имотът е включен в тазгодишната стратегия за отчуждаване, обясниха от районната администрация на " Люлин ", само че не се наемат с прецизен период за това.

Eдва 8 милиона лв. са планувани от бюджета на общината за тази година за придобиване на парцели, отредени за транспортна инфраструктура или паркове.

Само в Люлин-център става дума за 40 000 квадратни метра неизплатени частни парцели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР