В знак на признателност към героизма и саможертвата на всички

...
В знак на признателност към героизма и саможертвата на всички
Коментари Харесай

Пещера отбелязва 114 години от обявяването на Независимостта на България

В знак на благодарност към героизма и саможертвата на всички знайни и незнайни български герои, посветили се на идеята Независимостта на България да стане факт, през днешния ден бяха поднесени венци и цветя на паметника на починалите във войните.>
            Преди това в профила си в обществената мрежа кметът на община Пещера Йордан Младенов поздрави всички свои съграждани, като написа:

    Уважаеми другари,

    Днес обръщаме взор 114 години обратно във времето, с цел да си напомним за една от знаковите в българския календар дати – 22 септември 1908 година Лелеяната от години фантазия за самостоятелна България се трансформира в действителност. Днес ние живеем в равнопоставена страна. Това е благосъстояние, оставено на нас, което би трябвало да браним и устояваме всекидневно. Наше обвързване е да се опитаме да имаме наша самостоятелност, да имаме предпочитание да я реализираме и да бъдем дружно. Независимостта на България е празник на страната, а ние сме длъжни да бъдем умни, поредни, горди и радостни като жанр в свободна Родина. Нека в този ден всеки един от нас премисли своята роля в запазването на независимостта, с цел да имаме мощна и благополучна България! Убеден съм, че ще продължим да бъдем сполучливи и рационални хора, обичащи родното!

    Да живее свободна и самостоятелна България!

    Честит и блажен празник!

          На тържественото честване във връзка Независимостта на България участваха зам.-кметовете Елена Рядкова и Гълъбина Карамитрева, Галя Стоянова - секретар на Общината в града, представители на политически сили, възпитаници, жители.

           Гълъбина Карамитрева напомни паметните събития, определили пътя на България преди 114 години.

    „ С акта от септември 1908 година се отхвърлят всевъзможни ограничавания на интернационалния статут на българската страна и в последна сметка Европа е принудена да признае пълноправното участие на нашата страна в огромното семейство на тогавашните европейски страни. Това е един акт на достолепие на всички българи и на тогавашните държавни ръководители на нашата страна. ", сподели в словото си Карамитрева.

          След едноминутно безмълвие и сведени чела в символ на благодарност прозвуча химна на Република България. Венец сервира Йордан Младенов, последваха го всички присъстващи на паметното място.> >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР