В Зимбабве мобилните данни са най-скъпи - 43,75 долара за

...
В Зимбабве мобилните данни са най-скъпи - 43,75 долара за
Коментари Харесай

Цените на мобилният интернет по света – САЩ е една от най-скъпите страни, в Израел е най-евтино

В Зимбабве мобилните данни са най-скъпи - 43,75 $ за GB!

Емил Василев преди 1 минута 2 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 19:26 | 27.09.2023

НАСА разкри наличието на капсулата с пробите от метеорита Бенну – открит е черен прахуляк на всички места

IT НовиниЕмил Василев - 15:56 | 27.09.2023

Тази „ вятърна слънчева кула “ може да създава над 234 хиляди kWh електричество годишно

АвтомобилиДаниел Десподов - 9:32 | 28.09.2023

„ Имаме голям проблем “ – заводите на Volkswagen и Audi в целия свят стопираха работа

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Средната цена на 1 GB мобилен данни в Съединени американски щати е 6 $, а най-скъпият проект за данни в страната предлага 1 GB за 83,33 $. Това трансформира Съединени американски щати в една от най-скъпите страни в света за потребление на мобилен интернет, макар че някои проекти могат да ви обезпечат 1 GB единствено за 0,75 $. Ситуацията в Канада не е доста по-добра със междинна цена от 5,37 $ за гигабайт, само че във Англия е доста по-евтино да се сърфира в интернет, с помощта на междинната цена от 0,62 $ за гигабайт.

Информацията идва от интерактивна карта, оповестена от английския уебсайт за сравняване на цени Cable.co.uk, който е събрал информация за 5603 проекта за мобилни данни от 237 страни през тази година, с цел да стигне до заключението си. Според отчета Зимбабве е била най-скъпото място в света за закупуване на мобилни данни, като 1 GB е коствал приблизително 43,75 $. За страдание България не е включена в това проучване.

От друга страна, Израел се оказа страната с най-евтините проекти за мобилен интернет в света, като междинната цена за 1 GB е единствено 0,02 $. Най-евтините проекти в страната оферират мобилни данни за едвам 0,001 $ на GB, до момента в който даже най-скъпите проекти към момента костват единствено 0,22 $ на гигабайт. Според отчета Израел има по-високо навлизане на пазара на смарт телефони, в сравнение с Съединени американски щати и голям брой оператори оферират необятно покритие на 4G и 5G мрежи.

Италия е второто най-хубаво място в света за сърфиране в интернет, с помощта на междинната цена от единствено 0,09 $ на GB. Най-евтините проекти там оферират данни единствено за 0,03 $ на GB, а най-скъпите проекти – за 2,14 $ на GB. Отново една от главните аргументи за евтините проекти е високата конкуренцията, защото в страната работят към 12 оператора, а 5G свързаността към този момент е налична за към 95% от популацията.

Освен Израел и Италия, в листата на 10-те най-хубави страни по досегаемост влизат още Фиджи, Сан Марино, Индия, Пакистан, Франция и Колумбия – във всички тях цената е приблизително 0,20 $ или по-малко на GB. От друга страна, измежду най-скъпите страни за сърфиране в мобилен интернет са Зимбабве, Фолклендските острови, Швейцария, Каймановите острови и Йемен.

Обяснявайки аргументите за разликата в цените, откривателите споделят, че страните с телекомуникационна инфраструктура от международна класа и навсякъде публикувани 4G и 5G мрежи нормално оферират по-евтини мобилни данни, до момента в който в страните, в които има „ претрупана инфраструктура “ и лимитирано потребление на мобилни данни, нормално цените са високи. Богатите страни с не толкоз положителни безжични мрежи също имат скъпи проекти за данни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР