В здравното министерство най-напред се туткат, после се тюхкат. Това

...
В здравното министерство най-напред се туткат, после се тюхкат. Това
Коментари Харесай

Правителственият официоз на Киро спасява Асена Сербезова с кризисен пиар

В здравното министерство на първо време се туткат, след това се тюхкат. Това пък постанова по неотложност, държавният официоз с спешен пиар, да избавя здравната министърка Асена Сербезова.

Във вторник „ Труд “ написа, че в България се одобряват бежанци от Украйна без здравен надзор. В сряда в. „ 24 часа “ стремително услужливо се заеха с спешния пиар на здравната министърка Асена Сербезова “. Тръгна акцията „ Спасяването на министър Асена “.

„ Целта на спешния пиар, написа в Уикипедия, е да се подхващат дейности по запазване и отбрана на личностите и организациите в обстановки, които слагат провокации пред тяхната известност и обществен облик “.

Ето с това се зае „ 24 часа “. Там са експерти в тази област.

Очевидно стресната и подсетена от „ Труд “, Сербезова дава отговор в типичния жанр на партията, която я издигна на този пост - „ Продължаваме промяната “. Всичко е в бъдеще време, разискване на разнообразни разновидности, правене на разбори, основаване на работни групи, очакване на отчети, обтекаеми чиновнически разсъждения, от които е видно, че в здравното министерство са били много сюрпризирани от разкритието на „ Труд “ и даже през разум не им е минало за заплахата от заразяване, която може да внесат у нас и освен у нас бежанците от войната. Ето защо иде тирада:

„ Труд “, 15 март 2022 година: „ Без здравен надзор влизат в България бежанците от военните дейности в Украйна. Министерството на здравеопазването не е подхванало никакви ограничения - няма проучвания на границата, няма карантина на хората със признаци на COVID-19 и на други инфекции “.

Ще попитате, от кое място въпреки всичко и по кое време здравното министерство се е сдобило с информацията, че украинския имунизационен календар се разграничава от нашия? От здравното министерство в Киев? Не. Разбрало е от една украинска майка-бежанка, която завела детето си на обзор и показала въпросния календар на лекаря. Оттам по чиновническата верига документът стига до постройката против метростанция „ Сердика “, пред която гордо стои министерски „ Мерцедес “. И там се плескат по челото и стартират да разискват разнообразни разновидности и да вършат разбори.

Оказва се, че има основни разлики с имунопрофилактиката на България и Украйна и че част от наложителните ваксини у нас липсват в имунизационния календар на бежанците. В Украйна има регистрирани доста случаи на туберколоза и дифтерит, заболеваемостта от СПИН е в пъти по-висока от страните от Европейския съюз, в това число и България.

Е, трябваше „ Труд “ да бие паника, с цел да се сетят за тези в действителност притеснителни обстоятелства. Украинките са доста красиви, българите си падат по тях - нали се сещате какво може да се случи, не дай си Боже!

Толкова ли не му светна на някои от здравната ни система, че бежанците би трябвало наложително да бъдат прегледани още на границата за упоменатите заболявания? И в случай че би трябвало - да бъдат приети в болница и лекувани, а не свободно да вървят от град на град немили-недраги, до момента в който не попаднат на състрадателни доброволци да ги настаняват по домовете си. Защото и тук страната не си е свършила работата, както би трябвало.

Покрай войната забравихме за омикрон и документи. Поне на границата трябваше да се прави наложителен PCR тест на идващите от театъра на военните дейности. Един Господ знае дали бомбардировките не са донесли и някои други болести и някоя разновидност на вируса. Ама кой да ти каже?

Вярно, в паниката и напрежението от пътуването последното нещо, за което мислят бежанците, са защитните ограничения. Нали са пристигнали живи! Да, само че на нашите здравни органи им се заплаща тъкмо и за това - да мислят и да плануват какво може да придвижват идващите хора, от кое място са минали, каква е здравната конюнктура в тези области, има ли там някакви огнища на болест. Ама кой да мисли.

Един наш президент сподели преди време, че в българския има два мъчно преводими на различен език сказуеми - „ мотам се “ и „ вайкам се “. Така си е - здравните управляващи дълго се туткаха за някакъв - а за какво не наложителен - здравен надзор за бежанците. Сега му пристигна времето да се тюхкат.

И като първа мярка на тюхкането е избавяне реномето на здравната министърка.

Вече 21 дни бушува войната в Украйна, два милиона украинци напуснаха родината си. До оня ден 78 338 от тях са влезнали в България, от които у нас са останали 37 154. Това са в голямата си част майки с деца. И чак в този момент в пожарното избавително спешно пиарско изявление в „ 24 часа “ госпожа министърката декларира, че „ във връзка с украинските деца в детските градини и учебните заведения в страната сега обсъждаме разнообразни разновидности “. В момента? А до момента какво са правили? Ами туткали са се, несъмнено. И добре, че бе „ Труд “, с цел да пристигна моментът. Дано той да не продължи до второто пришествие с прехвърлянето на топката от институция на институция и от работна група на работна група.

Цяло знамение е, че до момента няма отправени обвинявания към България от страни, където са отишли миналите през страната ни бежанци, че не сме им правили проби срещу COVID-19. Оставаше и това да се случи... Един-двама да е имало измежду тези хора с ковид - и ето ти „ алена зона “ в някоя от страните, в които са се открили.

И за всичко това не е отговорна нереформираната, само че с всяка година все по-щедро финансирана здравна система. Просто нещо друго не доближава - прословутият втори ум на българина.

Пък да вземат нашите здравни органи да попитат сътрудниците си от тези страни по какъв начин работят с бежанците. Проверяват ли ги, къде става това, изследват ли ги за заболявания, които са в пъти повече в Украйна от страните в Европейския съюз. Но не, това държавно управление, в което е министър Асена, си знае всичко. Акъл то не ще нито от свои, нито от „ непознати “.

Разбира се, що за спешен пиар ще е това, в случай че лицето, чиято известност би трябвало да бъде спасявана, не се похвали. Ето по какъв начин: „ Излизаме от петата вълна на COVID-19 без локдаун и без зелен документ - това е триумф “! Ега ти триумфа, откакто България е в челните места в света по смъртност от ковид! Но-спокойно, министър Асена е назначила работна група, която да направи разбор на този печален факт, и да даде съответни отговори. Чакаме.

През 1998 година американската Академия на филмовите изкуства и науки номинира кино лентата „ Спасяването на редови войник Райън “ за единадесет награди „ Оскар “. Режисьорът Стивън Спилбърг печели своят втори „ Оскар “ за постановка.
През 2022 година мелодрамата „ Спасяването на министър Асена “ мъчно ще се запомни с нещо, с изключение на с услужливия спешен пиар на „ 24 часа “. А режисьорът, който и да е той, заслужава премията „ Златната малинка “ - контрапункт на „ Оскар “, която се присъжда за най-лошите актьорски осъществявания и най-слабите филми, сюжет и постановка.

Дай Боже да няма последствия от туткането на повереното u ведомство, с цел да не се тюхкаме след това.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР