В здравната комисия към парламента депутатите обсъждат идеята да се

...
В здравната комисия към парламента депутатите обсъждат идеята да се
Коментари Харесай

Шефът на здравната комисия в НС: Мислим за сайт, където да се описват нежеланите реакции от ваксината

В здравната комисия към Народното събрание депутатите разискват концепцията да се сътвори онлайн пространство, където да се разказват всички нежалине риакции, които хората получават след имунизация. Това заяви пред БНР шефът на комисията доц. Антон Тонев.

" Хората имат право да се съмняват. Това, че не се приказва за страничните резултати, е един минус. Ние считаме да създадем акция, да приказваме с хора, които декларират, че имат нежелани лекарствени резултати “, сподели Тонев.     

Обявяването на новия здравен проект за справяне с ковид през идващите дни е навременно, счита ръководителят на здравната комисия. Антон Тонев съобщи, че обществото би трябвало да е осведомено и да знае какво следва за седмици напред.

„ В този проект има някои промени от провежданата политика досега. Вземането на решения до момента в България строго следваше европейската политика и решенията на Европейската комисия, ние в огромна степен просто ги повтаряхме и обяснявахме какво се прави в Европа. Като доктор мога да заявя, че резултатите, които се реализират при надзор върху Covid рецесията, не зависят единствено от суха статистика “, разясни Антон Тонев пред БНР.

В Западна Европа могат да стъпят върху по-малък брой критерии заради относително идентичните здравни системи със сходна пропускливост в другите страни, акцентира Тонев.

Той изясни, че за здравни системи като в България се постанова да се прибавят спомагателни фактори. Правителството видя, проучва тази потребност и по тази причина има нови фактори. За момента няма взето решение за отпадане на документите за антитела.

„ Омикрон заразява с идентична скорост и пациенти с антитела, и без антитела. В тази посока ние не съумяваме да реализираме предотвратяване от заразяване. Налага се да се съобразяваме с една жива мощ, макар че вирусите са на границата сред живото и неживото, и тази жива мощ се бори с нас и се бори за превъзходство. На нас доста ни се желае да сложим цялата рецесия и всички въпроси, които пораждат, в една просто уравнение с елементарни решения, само че действителността е друга “, разяснява доцент Тонев.

Ваксината е предпазила огромен % от хората от тежко боледуване, означи още Антон Тонев.

„ За имунизацията нямаме доказателство или за имунитета след прекарано заболяване, нямаме доказателство, че тя пази от ново заразяване, само че има доста доказателства, че имунизацията и имунитетът след преболедуване защищават от ново тежко преболедуване. “, уверен е гостът.

Запитан нужна ли е смяна в протоколите за лекуване на ковид предвид на новия, по-лек вид, доцент Тонев съобщи: „ Относно Covid зоните има потребност от преразглеждане на целия модел, тъй като той теоретично е доста добре основан, с ясни цели, с ясни задания, само че там има кадрова непълнота, ресурсна непълнота. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР