В завод за смазочни маслаИзясняват се причините за експлозиятаНяма опасност

...
В завод за смазочни маслаИзясняват се причините за експлозиятаНяма опасност
Коментари Харесай

Работник загина при взрив на цистерна

В цех за смазочни масла
Изясняват се аргументите за детонацията

Няма заплаха за екологичната конюнктура, сподели кметът на Русе

Работник на 50 години почина при гърмежа на цистерна в Русе. Инцидентът стана към 10,40 ч на площадка на завода за смазочни масла “Лубрика ” в Източната промишлена зона.

Цистерната е трябвало да зареди смазочни масла, когато по неразбираеми към този момент аргументи се е запалила. Първи реагирали чиновниците от завода, които се пробвали да овладеят огъня, а от пожарната стремително са изпратили четири екипа, които изгасили горящата цистерна. При пожара потърпевш и един дребен камион, който е трябвало да зарежда в завода, а притежателят му се е избавил като по знамение.

Загиналият служащ имал дълготраен опит, споделиха негови сътрудници. Взривът е последвал в миг, когато служащият е почнал да цялостни цистерната. Шофьорът на цистерната е съумял да се избави.

“Няма заплаха за екологичната конюнктура. Хората от предприятието са реагирали незабавно, разпънали са маркучи, а по-късно е пристигнал е пожарният екип, който е овладял обстановката ”, сподели кметът Пенчо Милков. След гърмежа няма замърсяване на въздуха, удостовери и шефът на екоинспекция инж. Цонка Христова. Директорът на ОД МВР-Русе ст. комисар Явор Димитров разяснява, че бързата реакция на полицията, която е отделила региона, и на пожарната е предотвратила по-големи вреди. Разследването ще откри какво тъкмо се е случило, сподели гл. контрольор Веселин Марков от пожарната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР